tisdag, september 14, 2010

... Harrietna pa Gertški:



... "ugnsfiskrätt" tillagad av oss bägge, men korttagningen var av mig:




~~~~~

... men Gert valde själv att ensam diska efteråt... :







RoŽo in Jesen:


... och så här ser resultatet ut i dagsljuset:



































~~~~~~


... Gert är inte alls "in the mood" för att hamna i bild idag överhuvudtaget, MEN känner för att ta några på mig:




//sem HV


Musik:






NattBloggen 2:

... här är då nattakäket och inatt diskade jag eftersom Gert verkligen inte kände för detta. Jag kontrade med att jag tar gärna disken om du tar några kort sedan bara.

Glad i hågen tog Gert genast tag i kameran och knäppte flera kort på hundarna...

Gert ville gärna ha kort på unghundarna när de ligger med nosarna åt varandra och gjorde ett försök med Zorro, men han visade sitt misstycke och stack snabbt iväg...
och Gert nöjde sig med de han fick på honom. Till sist Janine och som också visade sitt ogillande och försvann snabbt mot sin plats och ligger där nu, men är pigg och glad idag och tjuvkikar på oss...

Till sist ville jag ha några kort på mig också... mätt och glad och sitter jag nu med kopparna te.


~~~~~~


~~~~~





NattBloggen:

Det blev en riktigt lång dag idag... bl a handlat ca 5-6 paket slovenskt soppspaghetti och det lär väl räcka ett tag... passade då också att köpa slovenskt te i smakerna jordgubb/blåbär/körsbär + minibaguetter. Så vi har inhandlat för en några dagar eller en tid.

Hundarna fick sitt och vi med denna och handlat ytterligare lite grejjjor åt hundarna. Tja... grönsaker; såsom tomater, lök, vitkål, potatis och så... A-fil och smör... och sådant... meeen väl hemma igen...så ändå borde en gräddost vart med? Ja, som till knäckebröd, en nödlösning om man inte skulle ha något eller vill laga eller behöver spara in på något, kanske?

Här 2st ljung för 50spänn som är till höstblomman och jag blev nöjd med resultatet, (men Gert blev smått irriterad och han tycker jag behöver mera vila, när jag tog kort direkt när jag kom in, meeen... meeen) nu har han vaknat och förser jyckarna nu med nattamaten och jag skall nu fixa till något nattakäk:


måndag, september 13, 2010

2011 Almanacka & Kalender:




Här är min almanacka i skinn med inpräglat namn; i god tid kommer själva kalendern till och notan är på 59:-... septembermånad är bra och i god tid, eller hur?





Här är lite utav infot som följde med, och denna prenumeration kan jag ha haft (inte mindre) i ca 15 år... Jag har bara bytt det skinnprydda en enda gång.
Den var svart och nu har jag i brunt.
Personligen är jag mera nöjd med denna bruna och det inpräglade namnet står sig bättre än den förra. Den förra svarta fick jag kassera och det är inget jag orkar gå in på här.




KUNDTJÄNST:
öppet; vardagar 9-16 & lunchstängt mellan 12-13

Tel: 020-457500
E-post: info@fritzell.com
Länk: Fritzell Nordic AB / Fritzell Förlags AB
Länk 2: Min Egen Kalender




NattaBlogg:


... här är höstblomman och knopparna har börjat spricka ut... sååå hääär ser färgen ut... skitmysigt:






Här är natta/gryt/soppan; hällde i en ren kastrull; rapsolja, rivna morötter och lite strimlad vitkål, 2 st frysta fiskfilé... vatten + pyttelite dinkelmjöl...

Kryddor; mild mald paprika, salt & fiskbuljong lite extra rapsolja:




Pijačo čaj (te):


Lahko noč,
//HV


söndag, september 12, 2010

Pika. Pika. Pika. :




Jag tog kort på det första frivilliga som dök upp:











Sedan var det Gerts tur att plåta lite. Gert tar hellre på mig än att jag tar på honom, men det är klart vissa dagar vill han också, men kanske inte i lika stor dos som jag, men han var nöjd med resultatet.

Förövrigt bestämmer vi tillsammans om vilka kort som är kasserade, men ibland har jag en annan åsikt och Gert en annan och då väljer jag det och Gert bestämmer då om ett annat kort som skall med då, ungefär något sådant:




Nattablog:



Både Gert & jag vid middagsbordet i köket för nattakäk, bestående av rester på potatis, som vi åt idag och till denna potatis lagade vi tillsammans till en ugnsfiskrätt.


NattaRecept på rester:
Potatisen skärdes i bitar och här hos oss äter vi med skal på (naturligtvis med rena skal och så på då) + raspolja + lite salt + lite mald mild paprika + 2 st frysta fiskfilé och värmdes och blandades ihop tills fisken var välstekt, vid sidan om maten en klick rivet äpple blandat med rivengurka med lite äppelcidervinäger + olivolja + lite salt och några skivor gurk på burk också:








Efter maten något lättsammare och här är jag igen - åter samlad vid PC ~ en mycket lättsammare stämning:





Pijačo čaj (te),
//HV


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥