onsdag, april 13, 2011

Klart för drabbning... :

... dukat och klart för...























... BLODPUDDING och mjölk och... ingen av oss är förtjust i lingonsylt. Det är för sött, syrligt, beskt och en smak av konstig konsistens. Här är vi rörande överens.

Jag är ingen fantast av hallonsylt heller; massa konstiga korn i. Men detta gillar Gert.

Jordgubbssylt äter vi... och vi har faktiskt en oöppnad burk för något eller några tillfällen.

Sååå... därför pannkakssylt för att göra slut på denna. Jag är ingen fantast av hallonsylt heller; massa konstiga korn i. Men detta gillar Gert.





















Jag gör sakta iordning mig... och Gert plåtar...

















VÄDRET: mulet, vindstilla +6

Så där ja... inga plagg mer än  munkjakan... känner jag för... och oh,ja 2 par strumpor (ljusa mot fötterna och svarta ytterst) för att hålla mig varm och mig själv i skick. Och blomman åker på och nu skall jag in till köket och käka för att min make lägger upp maten sakta på tallrikarna för att försiktigt betona att nu är det dags... och nu en röst: - Klart att äta!

Smaklig måltid, och rubriken hamnade nu överst
//Harriet




tisdag, april 12, 2011

OFF:



... en som dukar, men som kanske inte vill vara med i bild?



























Och vad blev det till maten; påskris... och en något udda dukning...






































Korv Stroganoff med ris och citronvatten
























Efter maten tog vi oss en promenad med både jyckar och oss själva... och Gert ville gärna vara med i bild.(värre bilder har Gert sett och suckade sedan efteråt)

Vädret: duggregn, grådisigr, vindstilla och +7












Till sist en kortare vila...










































Jag klippte av kjolen, men ärligt talat kände jag mig smått trött idag och när jag gick upp för trappan trampade jag på kjoltyget som lagt sig som en klump på trappsteget.

Istället för att sy... tog jag bara saxen och klippte rätt av.
(trampet var rätt på sömmen; nämligen)










Något sådant blev det...













... och till sist pyjamas och nu slappa... och nattakäket?


KORV STROGANOFF!!!

Som i f@ck #ff,
//Harriet


RECEPT; Korv Stroganoff:


Medans maten lagas... bloggar jag...

Vattnet har kokats upp och riset (1,5 dl = 2 pers) står nu avstängd på spisen på samma platta som den stängdes av på.























Jag skippade creme fraichen idag:

Ugns Korv Stroganoff:

I detta fallet; rapsolja, hackad lök, hackade champinjoner (lösvikt ca 5 st = 4 pers), hackad falukorv, lite tomatpuré, lite ketchup... blandades försiktigt och på detta ren Arlas grädde fullängdare 6 dl

Kryddor; försök till smulad köttbuljongtärning, lite vitpeppar, lite salt och mild paprikapulver

Överst en hackad tomat som rördes lite lätt ned och till sist en bit milda








Nyvaken och morgon:


En dusch hanns med under kvällens lopp och sedan blev det... NattaKäket: soppa igen, men denna gång creme fraiche (min ofta följeslagare i maten) och lite tomatpuré som extra tillbehör än vad jag brukar ha i nattakäket.

Vi var så trötta att vi somnade på en bäddad säng och det är därför som jag bloggar så här tidigt. En både nyduschad och en nyvaken... JAG:













~~~~~~~~


Det är disigt ute och mycket vindstilla. Det har små regnat förut, men inte längre.

Det är +5 grader och mycket svalare igen här. Påskblommorna står sig bra i sin balkonglåda.




Gert fäller upp markisen och ljuset sipprar lättare in.

God Morgon, förresten...
//Harriet



måndag, april 11, 2011

KvällsBloggen:


... en kebab var ett tag sedan, som vi käkade förut innan vi åkte ut.

















Jag har kommit hem med en matpåse och imorgon skall jag fixa käket:

KORV STROGANOFF

Lätt recept + att jag hade hälften hemma.














Lättade på hårknuten och håret blev genast lite fluffigare än förut, men nu skall jag slappa och med pyjamasen på.





sol , värme, +13 och hårknut :


Måndagen här trots skröplig väckarklocka och nu ut i solen:









NattaSoppa med knäcke:


Idag Receptet på NattaKäket: rapsolja och lite milda, tärnad tomat, riven morot, skurna potatisar, hackad lök, riven brännvinsost (hade ingen creme graiche hemma)i detta 2 st hönsbuljongtärningar, salt, lite mald svartpeppar och mild paprikapulver som halvt steks och rörs om.

Till sist vatten för små puttras på låg värme en bra stund (20 min) och nu står den och svalnar. I dag blir det knäckebröd till soppan och hundarna får sig en smakbit (knäckebröd och lite soppa som nattakäk).








//Tystnad råder här och en blogg i väntan på den snart svalnande soppan, salvan läker bra... och det tar ett litet tag innan jag behöver en ny nu när jag inte behöver lika ofta.//






♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥