lördag, september 17, 2011

Lördag del 2:


Så här blev ugnskycklingen och den var inte "bränd" utan det blev bara lite för mycket soya. Men kyckling är för övrigt inte en favorit här ändå och detta får våra jyckar inte äta så mycket av för magarnas skull och en andra orsak också till att undvika kycklingen.





















Kaffet och äpplekakan:




















Hundarnas skålar:  hundfoder någonting mellan 1,5 - 2,5 dl, några frollic 4 st, naturell youghurt för magarna och en pyttebit av äpplekakan... lite mos.




















Efter maten intog vi Fjärås, där de övergått till hästar och hela hagen full... så vi intog Tjolöholm...


















... och hemma i värmen igen...  och kaffet är i muggarna...

Skööönt väder var det för en promenad...
//Harriet


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:






















~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
FILM: * filmer att se fram igenom * 































Lördag del 1:





LÖRDAGENS MÅLTID:  mos och ugnskyckling + äppelkaka och kaffe efteråt

Under tiden som maten grejjjas och jag  också är färdig, sååå bloggar jag.






















Klädseln för dagen...




De slöa  "jyckarna" väntar på sin mat och skall äta efter att vi har ätit...





















Gert plåtade snällt Titti:




VÄDRET: +13, närapå vindstilla och mulet




















Jag behövde inte häva ut något vatten ur blomlådan och ej heller vattna denna... men på sommaren är det för det mesta Gert som vattnar denna och försöker hålla kollen;)























NattBloggen:



NattaKäk: macka, mild naturell youghurt och Te























GOD NATT och sov gott!
i nattmössan,
//Harriet



fredag, september 16, 2011

ÄppelKaka:





FredagsNatten har börjat... kakan är färdig och kaffe till detta;




Lite olja på botten, skalad och skivade äpplen på botten, kanel över detta...


Smet:
3 dl mjöl, 3 dl havregryn, 2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker, 1,5 dl smält milda, 1, 5 - 3 dl sirap ljussirap ej vit, 3 dl vispgrädde (blandas ihop)

Klickas överst på äpplena i formen.


Gräddas på ca 200 - 175 gradernågon timma, bör kollas någon gång i allafall efter en halvtimma...






StrömmingsStim:





FREDAGENS MÅLTID: en sallad och stekt strömming


















































... och nu är vi åter hemma i värmen och det första jag gör är att fixxxa till äpplekakan och sätta denna i ugnen... och äpplekakan är strax färdig.


... varva ned med vila... är det som gäller efter bloggen.

Tjing,
//Harriet










♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥