tisdag, oktober 18, 2011

Kroki:














Till sist nyduschad med ombyte... och God Natt:)  //Harriet

... och en liten koppen Te... japp, naglarna är målade i svart metallic "diamondstrength" på rea, faktiskt, även om ett fullpris dyker ned oxå. Billigt kan bli dyrt, men inte alltid...























... och om det råkar vara en ung tjej som läser, sååå visst har det i vissa situationer "brunnit" inom dig "PUCKO" om en och annan grabb som bara kommit fram helt apropå ute... fast inte alltid.

Tänk, vilka celler det kan fara och flyga omkring... inte riktigt klokt... och även brudar oxå och även riktigt utnötta kärringer och göbbar...
Därför föredrar jag natur, ensamhet och de bäste vännerna... inget nytt där... har alltid gjort, ingen som kan bestämma detta...

//Harriet




söndag, oktober 16, 2011

Stephen Stills Soldier

Smolkigt; del 4:


SÖNDAGENS MÅLTID: hemmagjorda revbensspjäll, skysås med creme fraiche och kokt potatis som efterrätt äppelkaksbit och kaffe



















Gerts plåtning och förslag på promenadens slut... väl hemma igen och pimplar kaffe. Lite senare blir det den sista biten av äppelkakan.
































Pär Värs - del 3:

On that silence screen you can stand there pretending or fuck 'em all, but at the end it's just you in all... standing alone with all your own minds and failures...  no one elses...

Klingar på farväl...

//Harriet


Smolkigt - del 2:


Revbenen som stått i sin marinad över natten är precis inlagda i ugnen på 100grader för värmning...


















...  och lite grönsaker: lite slarvigt skuren paprika och tomat på varje tallrik och en liten bit äppelkaka som en efterrät i Söndagens anda...


















Den kokta potatisen och nu färdiga såsen står på de avstängda plattorna lite vid sidan av och återvinner värmen... global uppvärmning kanske för att säga rent ut sagt förutsägbart...

Såsen: gjordes på "soppan som köttet kokades i" och i detta tog  runt ca 4 msk eller om det var teskedar och en 1 1/2 msk mjöl i... kanske lite väl lite mjöl, men å andra sidan vill jag inte ha stuvning på en SöndagsMiddag...







... tvätten har Gert tagit hand om under tiden och det är Gert som brukar diska efter SöndagsMiddagen mellan varven direkt ;)

Nu skall jag koppla av innan besöket kommer...
//Harriet




God Morgon; smolk i bägar'n:


Bordet dukades snabbt och maten idag är inget som skall stå i ugn.... sååå det får påbörjas efter att jag börjat min "morgon" framför PC:n i slappt tillstånd då... och vädret är ljust höstlikt och jag synade lite på ljungen och den nya silvriga växten...


















Ett "nyvaket JAG" och smolk överallt... knappt att jag kunde urskilja bilden när Gert undrade om jag var NÖJD... bahhh... kopplade in laddaren till kameran i PC... och bilden blev jag nöööjd med för den blev juh en riktig morgonbild.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:



















--------------------------------
SÖNDAGENS:




lördag, oktober 15, 2011

Remember "Ozzie and Harriet"??? del 2:

Äntligen... kaffe och äppelkaka:)

En låt där "HARRIET" refereras till och inte i vilken låt som helst... kanske en låt lika skum som "Harriet":)

 

4. Designer Behavior

Don't wanna talk about it
Don't wanna read about it
Don't wanna hear about it
Don't wanna see about it

Something's funny about a medical physician
Me lying on my back is his favorite position
Designer behavior with paxil, and valium
Even you can stomach prozac and lithium

Remember "Ozzie And Harriet"?
Remember "The Stepford Wives"?
Remember "Father Knows Best"?
Remember "I Love Lucy"?

A product of design
Back to the drawing board
Gotta be insane to fit in
If not you'll be ignored
You take apart my brain
But you couldn't make the pieces fit
Then give me happy pills
There's pieces left you idiot

~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:

(ett sido projekt med Dave Mustaine)



















En skön dag ute i vildmark och bondemarker:


LÖRDAGENS MÅLTID: tex mex buffé... njae, bara det inte är för ofta...







På vägen hem gjorde jag en avstickare in på en ICA affär och köpte dessa jättefina silverfärgade växter för att fylla ut ljungen... fiiina... men jag har tyvärr redan glömt av namnet på växten:(




















Jag har sedan vi kommit hem förberett middagen för imorgon... revben, nämligen...  och imorgon är de färdig marinerade och med en uppdatering här... De kräver lite tid, men det är ett väldigt lätt och enkelt recept.

Och nu efter bloggen skall jag ta mina kvällspiller och koppla av...

//Harriet

------------------------------
RECEPT: marinerade kamben

I en form/påse/skål eller vad man har fixar man till en enkel marinad:

olivolja/china mushroom soy/lite mild malen paprikapulver/ lite vitpeppar (man kan ha en pressad vitlök i, men jag avstod)

I en tom kastrull lägger jag i några bitar morötter...

I en annan kastrull bryner jag "kambenen" i detta fall ovanligt rikt på kött vilket jag inte är van vid och detta recept har jag inte gjort på några år heller sååå...

rapsolja och milda som jag steker 2 st lök och en enda grönsaksbuljong i i och sedan bryner jag lite lätt kambenen i 2 omgångar och lägger över de färdiga bland morötterna...

När jag sedan är klar med den lättare stekningen/bryningen lägger jag över allt tillsammans med den stekta löken och morötter och kamben och lite vatten i och kokar upp detta för att sedan sänkas till ca en 4 -3:a på spisplattan i ca 30 min- 1 timma med 2 lagerblad om man vill sååå... I detta fall 1 timma eftersom kambenen var väldigt tjocka...

När kambenen är färdigkokta läggs de i marinaden som fördelas runt kambenen och en folie om för att läggas i kylen i minst ca 1 timma - 1 dygn... innan jag går och lägger mig tänker jag vända på kambenen så detta får dra in sig över natten för att imorgon värmas i ugn på 175 grader i ca 20 min...

Till detta skall jag ha kokt potatis och göra en sås på "soppvattnet efter kambenen" så denna kastrull är också inne i kylen... och lite av marinaden skall läggas i soppvattnet + creme fraiche... jag uppdaterar imorgon då:)


... och potatisen som köptes inne på ICA är från de marker vi vistats med hundarna ute idag;)



















♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥