tisdag, november 11, 2014

Farväl Mårten Gås... fastän du var en kalkon:





MÅNDAGENS: /kalkonstek med ris och marinadsås/kokta morötter & gröna ärtor & Brysselkål/sallad och tomat/Radenska Slatina/




Hur gick det med kalkonen? Jag klippte av nätet och skar kalkonsteken i skivor.
Gissa vad? Några bitar hade en röd/rosa fläck i mitten, så in med ugnsformen på 200grader i 30 minuter,sedan var den välstekt.
Mycket jobb för så lite... brukar det heta... hrm*... närapå...  fast det var väl inte sååå lite utan istället blev resultatet inte direkt välsmakande tyckte jag.






En regnig dag med en regnig promenad...



















Dukat bord... Inte direkt påjobbad mer än pumpahögen. 
Ingen kan nog någonsin få mig att äta eller smaka på pumpa - i sånna fall måste jag då vara ovetandes. Däremot tycker jag pumpan i sig för mig känns mer som en växt. 
Ett intressant inslag under hösten, men nu är de väck med Mårten Gås.




Dessa skator... fast en något trevligare & ett roligare inslag i vardagen när jag tänker efter. De är väldigt kaxiga... & snabba när de vet vad de vill.



Jag hittade en kudde i den lilla klädkammaren eller kanske snarare en vrå. Den slängde jag direkt intill hobbyrummets soffa, som för det mesta Titti sover på, men turas ibland även med Nellie om denna plats.  När de var mindre kunde de bägga ligga tillsammans på soffan, men bägge har växt sedan dess. 










Det känns som att när jag skall lägga mig inte kommer att somna direkt. Jag får väl ta mig en tupplur i bilen idag.



GODER NATT,





måndag, november 10, 2014

Sol & +7 grader - mot vinter:




























SÖNDAGENS: /fiskpinnar+kokt potatis med morötter & ärtor/CitronVatten/









En härlig uppfriskande promenad fick jag idag... och avkopplande...



























Det blev TV-serien Crossing Lines... säsong 1 är nu avklarad... som mest spännande... säsong 2 nästa.














NattaKäket: / rött & hamburgare/TE








GODER NATT,


söndag, november 09, 2014

Mårten Gås är uppdaterad med recept del 3:









RECEPT FINNS PÅ LÄNK: Hollywood Vampire - RECEPT

Återkommer med uppdatering imorgon på detta. Vanlig blogg blir senare. nu är det hobbyrummet som gäller.


HEJ SÅ LÄNGE,



RECEPT: forts... HV Diaries marinerade kalkonstek:

Goder kväll, Mårten Gås...







Har lagts in på denna länk: Hollywood Vampire - recept



Uppdatering fortsätter med både bilder & text... både lite senare & imorgon. Dessa läggs in på direktlänken.


HEJ SÅ LÄNGE,


RECEPT: HV Diaries marinerade kalkonstek:







De finns  på min hemsida HollywoodVampire.eu på menyraden i fliken "RECEPT".

Fortsättning följer när jag gräddat kalkonsteken och även recept på såsen... men såsen finns att läsa om något inlägg längre ned.




Statistik över länder som besökt bloggen inom den närmsta tiden:


Sverige

USA

Tyskland

Polen

Frankrike

Storbritannien

Ukraina

Danmark

Italien

Ryssland







Receptplaner och förbereder en Kalkonstek inför Mårten Gås:

Så här ser den frysta kalkonsteken ut på ca 1 kg som tinas upp i kylen.



Jag har kollat runt lite på olika recept. Jag tänker göra en marinad under Söndagen, som kalkonsteken skall stå över natten och dra in sig i.
(marinaden skall vara i minst 2 timmar eller över natten högst)


Baserad på olika recept kommer min marinad att bestå utav; citron, 1/2 dl vitt vin, vitlök, salt, malen vitpeppar, olivolja & några droppar china mushroom soya + en buljong ; jag fräser/steker gul lök och i denna 1st kycklingbuljongtärning, som jag sedan häller i marinaden, när den en stund fått svalna lite.

//Dagen efter kommer jag använda skyn som blir utav marinaden och göra en sås, där jag har i creme fraiche, lite dinkel mjöl och svartvinbärsgelé.//

Först hade jag tänkt ha ris, men nu har jag ändrat mig då jag skall göra en sås och jag tycker kokt potatis till denna är godast.

Jag kommer att grädda kalkonsteken på 175 - 150 gr ca 2 timmar, därefter för att inte kalkonen skall bli för torr kommer jag att lägga en aluminium-folie över.
När jag gräddar kalkonen funderar jag på att lägga kanske lite grönsaker runt om både färska och frysta kanske får se hur jag gör med detta.

Förövrigt har jag väl i bloggen kan det vart år 2012 som jag fick för mig att göra en hel kalkon eller var det gås??? hrm*...  och det gör jag inte om. Den fyllde hela ugnen då vi har en liten ugn. Den blev genomstekt bara på en sida, men vi åt  utav det genomstekta och blev blev mätta, därefter fick den vara i ugnen mycket längre tid. Det blev bjud-middagar i 3 dgr eller något... Nu har jag lärt mig av felen jag gjorde då.
Citron är alltid bra att skrubba gås/kalkon med för att få den mera hygienisk och smaken utav citron är inte fel den heller.
Fast denna gång är det en kalkonstek så jag behöver inte skrubba denna, men nätet måste sitta kvar för annars ramlar den isär.

Jag är väl förberedd!




























Det blev ingen Draculafilm. Den tar vi någon annan gång istället blev det TV-serien Crossing Lines...












GODER NATT,




lördag, november 08, 2014

... oplockad Mårten... :

Depend guld på naglarna...
Sminkad...


Den oplockade "Mårten gås" blev till en fryst kalkonstek som just nu tinas i kylen.
Imorgon skall jag antingen förbereda den helt och in i ugnen eller lägga in denna i marinad för att vara ugn. Den skall ätas på måndag då det är MÅRTENSAFTON.


LÖRDAGENS: /som gäst uti Hisings-Backa/


"LÅT DET SNÖA"-skylt har kommit upp, ännu har inga snöflingor synts till. Vädret brukar vara oförutsägbart här...









Hundarna är trötta och sover, men innan vi åkte ut gav jag hundarna lite hundfoder. De bägge åt faktiskt upp detta. De brukar inte äta vanligt hundfoder när vi tar med oss detta. Därför tog jag med mig tuggben-Dentastix, hundkex och några frollics. De fick tuggbenen resten tog jag med mig hem. De fick lite matrester och en bit tårta.
Just nu ligger de helt utslagna och sover. De kommer i första hand få sitt nattakäk... blodpudding. Sedan får jag se om de får resten av hundgodiset eller om de får detta imorgon istället.


Det kom ett litet avbrott med en störtskur, som avtog lika snabbt som den kom.

Kaffe och bloggning... och om en stund är det hobbyrummet som gäller.

Hoppas den nya Dracula filmen är bra... till detta får det bli både en likör och en hutt "Canadian"...



HEJ SÅ LÄNGE,


Min bloggstatistik över länder som besöker min blogg:

Här visar jag upp min bloggstatistik över de 10 främsta länder som besöker min blogg.



PostSidvyer
Sverige
83921
USA
16732
Ryssland
5667
Tyskland
4467
Finland
1335
Nederländerna
1192
Frankrike
1059
Ukraina
904
Storbritannien
737
Sydkorea
373




Sömn, sömn & sömn... har sena vanor - år 2014- för den som hänger med:








FREDAGENS: /karrébitar & pommes frites/cosmopolitan+tomater/Citronvatten/





Det börjar bli något kyligare, men idag var det vindstilla och promenaden blev uppfriskande, eftersom jag sov länge idag, dessutom somnade jag senare igen fast denna gång i bilen.

Innan vi åkte ut städade jag lite i klädkammaren. Jag fick ihop två påsar. Tre svarta vinter/höst jackor, en munkjacka  & en mönstrad grön/gräddvit fleecekofta.
En fjärde vinterjacka påminde lite om min gröna metallic jacka och jag tänkte att en svart jacka bör jag ha kvar, så jag behöll den.


De två påsarna tog jag med mig till kvinnan "tiggaren" på Trätorget, bara någon minuts promenad.
Jag pratade på min förenklade slovenska med kvinnan  tiggaren".
Min förenklade slovenska kan de flesta slaviska språk förstå något, utom några få länder där språket skiljer sig markant.
Jag håller på att försöka finslipa min slovenska (slaviskt språk är väl bättre att säga, då jag inte läst slovenska i skolan, utan är självlärd då jag vart väldigt mycket i Slovenien och min äldsta kusin lärde mig lite, sedan byggdes denna bara på).

Iallafall hon förstod mig och nu vet jag exakt hennes ursprung och språk. Detta kommer jag att ha hemligstämplat inom mig.
Annars har jag ingen aning om vart hon bor här med mera och lite annat eller hur länge hon stannar. Det har jag inte med att göra... bara lite oroväckande. Hur länge dröjer det innan vanliga svenskar börjar göra detsamma?

I slutändan fick jag som utbyte:

  •  prata slaviskt språk för att öva mig mera
  •  flera galgar blev över, som jag behöver
  •  mera plats i klädkammaren
  •  en varm hand och ett mycket "lycka till"... som jag verkligen behövde och då speciellt av någon som menar detta. "Kan jag hjälpa till med något???   "Ett uttryck som  hugger hårt inom en om man inte är direkt fullt frisk, speciellt om man inte känner personen i fråga eller någnsin tilltalat varandra. En mening som bara hävs ut utan innebörd. Tala är SILVER - Tiga är GULD... ibland är det svårt... jag vet...

Jag skall gå igenom klädkammaren en gång till för att slänga plagg vid återvinningen, där det finns en behållare för klädinsamling. Dessa plagg är inte ens värda att ge bort. De kläder jag gav bort var väl ganska fina annars hade jag rensat och fixat till klädkammaren lite tidigare.

Sådärja... dags att ta itu med klädkammaren och få lite mera ordning.












A Canadian ??? Yes, please!





CROSSING LINES (2013-2014)  TV serie /crime

Varje avsnitt är på ca 48 minuter. Väldigt spännande!


----------

Torsdag NattensKäk: Röd spritzer & Popolaren med skinka






GODER NATT!





♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥