lördag, januari 02, 2021

Recept "kålpudding" & januaritur ute:

FRUKOST LUNCH
MIDDAG hemlagad kålpudding som blir även en middag till imorgon...



En skön januari-promenad... Vindstilla framför allt!


Här är receptet på KÅLPUDDING lättlagat!

fredag, januari 01, 2021

NYÅRSDAGEN kort och gott:

Inga nyårslöften som vanligt utan istället upplevelse på första dagen... Lugn och ro blev det med skön sovmorgon!

 

Upplyftande med ljusare väder, fast mycket fukt i det kyliga vädret.




FRUKOST gene "original" LUNCH milano-macka & fruktbricka
 MIDDAG FREDAGENS (hemlagat) dillkött med kokt potatis

torsdag, december 31, 2020

NYÅRSAFTON & FÖDELSEDAG:

FARVÄL 2020... !!!
När mys finnes i köket - mycket hög mysfaktor*
FRUKOST gene "original" LUNCH salami milano macka & fruktbricka MIDDAG NYÅRSAFTON ingen supé men lax med citronsmak & potatisbakelser med cashew/valnötssallad
Vindstilla och strimma ljus och t om en kort stund även lite sol... men en mycket ljus dag med fuktig kyla i luften
Slappt varde här! Inga smällare!
Så här blev nyårs-dukningen!
Tänk, varken födelsedag eller nyårsstämning infanns... så blev det mer än så...
Middagen och dukningen blev festligare än vad menat!

 

onsdag, december 30, 2020

Näst sista da'n för i år:

 

"Dessert i glas" blev idag istället... mums... lite smått sliskig med nougatsås.
FRUKOST gene "original" LUNCH salami Napoli macka och fruktbricka MIDDAG enkel pytt-i-panna
Jag kände inte för ett bad idag heller, men startade dagen ändå med en dusch...
Det blev en slapp promenad där jag redde även ur håret... trassel suddet är nu något bättre med balsam och ibland även i med conditioner... under kontroll om man säger så.

Det bådar gott - inte mycket smällare idag heller... då var sista vanliga da'n för detta år avklarad för att ge sig på den allra allra sista dagen då...

tisdag, december 29, 2020

VECKA 53 närmar sig nytt år:

 



Jag tog mig ut på en två timmars promenad och trots att det regnade en skvätt var det skönt och välbehövligt... 

Nu närmar sig nyåret också och dessa gåsträckor måste noga avvägas... för jag har ingen aning om hur det kommer att smällas detta corona-nyår... 

Jag har hört någon enstaka smällare på avstånd, så än så länge är det lite mindre smällare än tidigare strax innan nyår...  

Detta med smällare oroar mig lite... Jag menar jag vill inte att det skall smälla för nära mig om man säger så.





MIDDAG TISDAGENS (hemlagat) fisk som stekt tillsammans med en rotsak och tomatgryta  och kokt potatis-1 msk ris-några frysta spenatkulor







... från "sunkiga" MÅNDAG:

Vårat torg invigde nya pizza ägare... men pizzan var verkligen inget vidare... så aldrig mera.
Jag hade uppfattat man skulle inviga denna pizzeria just i måndags... ingen bra start för pizzerian att vara så nonchalanta, känns mer som sunkiga pizzan innan som försöker värva nya kunder...

För många herrans år sedan kanske 2006-07 alltså en ägare innan var en fantastisk pizzabagare som hade en halvt inbakad pizza som hette "favorit" med ett eget recept. Jag har fortfarande inte ätit en godare pizza än "favorit" och lär tydligen aldrig mer få göra detta igen... 
Mitt råd är köp en FELIX krögarpytt och lägg in i ugnen än gynna sunkig matkultur.

Jag läste nyligen en artikel om att det blivit allt vanligare med sunkiga kebab och pizzor. Kocken som intervjuades sade att det stämmer och det beror på att det är känt att svenskar aldrig klagar...

Så jag kände inte för att blogga... en sunkig måndag och ny start på vecka blev det!


söndag, december 27, 2020

mellandag och snö:

Det snöar!!!

Lady Croco
Om en stund blir det akvarierengöring. Bilden är tagen innan.

Lite musik mellan varven och det kändes väldigt mycket mys* 
Startade dagen med bad... efter att ha varit ute i först regn som övergick till snö börjar jag känna mig både torr och varm.

FRUKOST LUNCH

Snön har bitvis börjat lägga sig, men med så här mycket vatten blir det svårt för då måste det snöa mängder.

I brist på lust något fantasilös mat....

 
När mysfaktorn* är framme... Här är det Frank Marino som spelar.



Akvarierengöringen är avklarad i bloggandets stund.





...  från JULDAGEN:





torsdag, december 24, 2020

JULAFTON:

FRUKOST gene "fibervarianten" LUNCH 

På väg ut mot Hisings-Backa...

 

FRAMME!!! Nya Marieholmstunneln var jättefin, men väldigt svår att hitta... 

Jyckarna måste ha sin egen mat... senare fick de lite "krubb"...



JULBORD & fruktdessert






Stor skillnad mellan ljus och mörker.



Fika och jäsa framför TV:n

Dags för styling, någon som skall bli "Toker"...  Det räcker inte bara med humor utan det krävdes mycket skratt framför svett och tårar.


Till sist tog sig även Titti en vila... och så var det dags för risgrynsgröt - kanel och ljus sirap med mjölk till för min del -  en hint om att nu är det dags för hemgång...

Dags att åka hem...


Genom nya "Marieholmstunneln". Jag tror inte vi hade hittat hem utan följe... 
Det var en otroligt krånglig väg i mörkret.

Det blev en mycket lyckad julafton. Inte bara med vädret utan vi hade även roligt.

Jag fick med mig hem "rester från julbordet" så det blir morgondagens/juldagens mat.
En påse "lussekatter" ur frysen har jag också plockat fram och pepparkakorna tog slut igår.

Nu tar jag en paus från bloggen efter detta! Ni förstår tror jag!




Det var det och GOD JUL därute!

P:S
Jag återkommer någon gång innan nya året.




♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥