söndag, april 25, 2010

Snart lider söndagen mot sitt för att bara bli en solig dag:

... redo för ett "bad" i morgon...SÖNDAGAR kontra BÖNER:

Bilbestyren och det klirrade ljudet av stål i underredet var något annat tydligen, det var en grejjj inuti bilen... men Gert ringde försäljaren och han var inte där som tur var... för en liten skitsak, liksom... detta hade varken försäljaren eller någon i verkstaden inte hittat heller...

Först lite vila till "The mink deville collection" och sedan slutet av räkningarna Hammerfall ~ 10 years of glory...

MUSIK:


MUSIK:

THE MINK DE VILLE COLLECTION


Söner och böner och med mera eller bara Söndagar?

Dra åt h*lv*t*

Jag vaknade idag igen, men något piggare... med sängfösare under tiden maten är i ugnen... med ris och imorgon potatis till fisken... tja... ekorrhjulet som snurrar på av bara farten...

Janine ligger utslagen och en något trött Zorro bakom mig och på Gerts soffa den invaderande Nellie som inväntar promenad och en uttråkad Titti som ligger i hallen... och en Gert som donar sig.
... och jag skriver blogg.

PREMIÄRLÄSNING: THE GOATLORD ~ blogg som i skrivandes stund hittar på något... jag har bytt pr*f*lbilden till Gerts önskning om ny... för han känner inte för denna typ av aktivitet. Men han har nu gått in på denna för att göra ett inlägg.NattaBloggen: VECKA 16;

... timmen är redan slagen och här just här framför min PC flipprar mina fingrar ut.
Jag är här just nu. Och Gert fyller på te. Just nu lugnt avslappnad.

Det är vecka 16 och veckans ordspråk var eller är:

Det finns två skäl att folk gör vad de gör ~ Ett Bra Skäl och Det Verkliga Skälet. Perpont Morgan

Jag skall till "Lindholmen" och jag ser nu här i almanackan att den infaller på Valborgsmässoafton som både är Konungens födelsedag och Marianas namnsdag.
Hejsan! Mariana och grattis på namnsdag förresten, bättre sent än aldrig.
Nog minns jag dom få gångerna jag var med dig hemma hos dig bortom. Nära ett annat ställe eller ställen...
Nu över till "Lindholmen"... skall kolla in stället när det närmar sig.

Vi hade en mycket skön Lördag och härlig avslappnad Lördag till skillnad mot fredag då vi var som hund och katt här.

TORSDAGSnatten var vi vid Härlanda Tjärn och där var det tyst som om en skugga utan liv... hundarna fick givetvis vara lösa.
Plötsligt utbrister jag glatt till Gert och gestikulerar samtidigt med fingrarna som om av steg ut mot vattnet:- VAD HÄNDER OM MAN GÅR RÄTT UT??? När Gert fortfarande visar ointresse utbrister jag:- Man drunknar väl, eller?
Varvid Gert vänder ryggen mot mig och travar sakta bort mot bilen... men stannar till så fort jag säger:- Vem var det som gick rätt ut? Men ser lite tveksam ut till att svara... varpå jag vrålar glatt:- Det borde du veta som är kultiverad!!!
Gert börjar tänka febrilt och svarar mig:- Hmmm... och för sin hand som i en målande cirklande gest... och börjar fundera lite och muttrar lite något gladare:- Joooo... vänta lite... Moberg?...
Jag svara då:- Ja, just det!!!
Gert kontrar:- Vilhelm som mitt mellannamn. Men det finns juh fler någon kvinna... och kanske Hjalmar Gullberg.

Jag börjar av frihet sväva runt och min kropp fylldes som om av luft och mina lungor andades så som av upprymd glädje och min röst skär sig rätt ut runt om Tjärnet:- Vad är det för tungt med detta? Detta kan också vara glädje!!!

Väl hemma googlar vi upp Mobergs Biograi... bild kontra biografin får mig att börja skratta... Gert:- Säger då men han anses juh vara en stor författare...
Jag kontrar och försöker förklara mitt skratt:- Bild kontra biografin säger mig att han var cynisk till livet... och att hans öde säger mig:- Skall aldrig detta liv ta slut!!! Jag tolkar hans sista mening "sömnen som går igen" som om att livet är ett ekorrhjul som mal på och med tanke på hans höga ålder... nu är det fanemig dax!!!

Det var det!!! Och de flesta har nog sett bla"RASKENS" som filmatiseringsserie och "utvandrarna och invandrarna"... med mera.
Gert säger också att Moberg var "Pascifist" och visst har jag hört ordet förut, men frågar Gert vad menas med detta? Ordet kommer av ordet PASSIV... och det innebär att man är motståndare till både krig och vapen...

Sådärja lite utav diskussionen kring det hela...


Men Lördagen var fullt bra där jag låg länge i sängen vid 14.00 gav Gert hundarna maten och slöt sedan in till mig i bädden... där vi blev kvar till ca kl 16.00.

Och först då klädde jag mig snabbt och utan smink och med klädsel och till slut min vår/sommarhatt med lite blommor från H&M på... vägarna bar mot någon liten håla ute i Lerum där vi åt rn god Thai... våran favorit är nr:19 med fläskkött i och cashewnötter blandat i maten.

Därefter handlade jag i ICA Kvantum. Och sedan följde Gert mig in för ett litet fik... Gert nämde något om blodpudding till hundarna...
Jag:- Ja, jävlar... vänta lite så går jag in och köper lite. Och så satt vi där inne på ICA... eller ja... ute i vestibulen... kaffet var gratis, men LOKA citron delade vi på för jag var väldigt varm och luften gick ur... och klibbig i hela nacken... och där svetten frodades lite lätt. Därefter blev det Stora Torp... såååå det har blivit en period med något kortare promenader där vi vid någon dag tar igen detta vid något passande tillfälle.

Vi gjorde en nattatur "sakta går vi igenom stan". Men käkade idag gjorde vi innan "pannkakor, sylt och vispad grädde" men utan hundar dock.
Ett klirrande ljud i underredet gjorde att vi valde att ställa bilen i garaget istället. Så nu får vi ta försäljaren om råd på detta som kan varje del närapå i bilen.

Trött börjar jag bli med sömnlösa nätter och snart slafen nästa!
God natt med sömnen som aldrig tar slut, var kardemumman av det hela med denna nattabloggen. Bittert , surt, gravalvarlig? Gravalvarlig när "Lindholmen" nästa väntar. Hårt drag med gamla minnen av roliga och tragiska minnen och med de tragiska i åtanke får jag gå igenom detta, men i något positivare anda och känna stoften och susningen av något som lämnat men ändå som en bild rakt framför mig...

... eder Hattie

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥