onsdag, maj 20, 2009

EU förvalet började idag

Röstkortet och leg är viktigt att man har med sig när man gör EUval, proceduren är liknande som för riksdagsvalet.

Vi vaknade vid kl 10.00 och gjorde snabbt iordning oss och åkte först till VårdCentralen för Gerts blodtryck och bra var detta, vilket vi ju anade. Då är det labbtestet kvar då, för salterna och sådant och njurar. När vi travade ut mot sommarvärmen, något lättare, då var det nästa destination som gällde ~ EUförvalet. Av de förvalslokaler vi hade att välja på, så föll vårt val på Kåken, före detta Härlandafängelse. Väl inne vid receptionen var det helt öken, alltså inte en själ, men en tjej som passerade förbi såg väldigt frågande ut när hon fick frågan: - var kan man rösta här??? Men när hon fick se på röstkortet att det stod KÅKEN, då svarade hon att vi måste åka en bit längre bort mot ett annat hus... hrm*

Till slut hittade vi Kåken!

Mitt inne i biblioteket inne i Kulturhuset på Kåken hittade vi både EUvalsedel och valbås till slut! Och välinformerade blev vi då av mannen som tog hand om både röstkortet och leg, som även till slut fick valsedlarna. Vi röstade på Piratpartiet kort och gott och sket i personval, eftersom dett skulle varit för krångligt för oss. Vi är politiskt obundna i grunden, men är medlemmar och aktiva utan kostnad i PiratPartiet. Vi är även GuldPirater och betalar varje månad frivilligt en mycket låg summa, för att vi vill stödja ett nytt parti, som inte har någon som helst stöd utifrån i dagsläget. I dagsläget är våran åsikt denna att de är ovanligt bra organiserade som vet vad de vill och dessutom är några i partiet också veteraner blandat med noviser eller nykomlingar, intressant tycker vi och håller tummarna att de får in en snubbe i EUvalet eller åtminstone gör ännu större framsteg att de har en chans på riksdagsvalet, enligt hörsägen är detta ett parti som främst har sina väljare bland de yngre, men jag hoppas att fler äldre precis som vi upptäcker dessa.

Så här såg det ut i entré i Kulturhuset/kåken, lite konst och några trappor ned restaurangfik också... modernt och snyggt.

Kloklippning på alla 4 hundar idag ute i Hisings-Backa. En mycket duktig och snäll veterinär tog hand om dom och informerade oss att detta med kloklippning räcker att vi gör var 3:e månad och att Zorros ena klo som växer rakt upp fixar nog detta! Zorro vägde 30-31kg mycket bra. 2006 vägde Zorro 35kg, vilket vi då tyckte var lite väl mycket, eftersom han flåsade lite väl ofta, vilket Zorro inte gör längre. Fin form med andra ord. Zorro är mycket matglad och det gäller att hålla på en viss portion per dag, så att det inte blir för mycket och lite motion också, men man behöver inte överdriva för det är Zorro nu ett bevis på, duktigt grabben;)

Vi blev bjudna på en dagens, efterom jag fixat ett utgående mail, som slutat fungera. Salladsbuffé och schnitzel med en liten kaffe efteråt...

Stora Torp blev slutmålet med härligt sommarväder och varmt med lite småvindar. Här tittar "gammelhundarna" fram... ... "unghundarna"... Vi passade på att köpa lite glass vid Willys vid Studiegången. Nu surfar vi och snart blir det en glasspinne ute på balkongen. WALLANDER filmen igår var skitbra! Och efter den filmen sov vi gott!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥