söndag, oktober 06, 2013

Om hälsosidorna:


LÄNK:

Grönsaker och hälsa - näring, energi-innehåll

 

Ett exempel på bra grönsaker... vissa saknas, men bra info.
 Att tomat egentligen är ett bär var nytt för mig. När den hettas upp bildas lycopen som finns i vattenmelon och grapefrukt. Förutom dålig skit i ketchup och tomatpuré finns lycopen så något är bra med detta. Bästa är väl att hetta upp tärnade tomater också... bra tips. 

Jag sitter och gör veckoplanering. Grön paprika åker med. kanske skulle testa sparris också. Jag skall även försöka hitta en annan sida med bra info. Antidioxanter är bra i förebyggande syfte som tex cancer. Bra att veta. 

Tomater kan motverka prostacancer... man kan alltid försöka, men sjukdomar kan man aldrig brå på. Människar har olika belägenheter för olika sjukdomar. Jag håller på med min veckoplanering och skall beställa från mathem.se & mat.se (hemkörning). Bra att ha flera och kolla priser. Mat.se är bra på färsk fryst fisk såsom flundra och kummel (panerad) lättlagad.

Söndagens Rosa bandet och bl bl bla/MUSIK:SÖNDAGENS MÅLTID: / ugns-grönsaksgryta i bladspenatgrädde med lax/pressgurka/CitronVatten/Det blev en snabbis för jag halvjoggade/lunkade... Jyckarna var lösa och fick göra vad de ville under tiden.
Jag har haft problem med knäet som sakta bättrats. 
Det var första lunket efter problemet med knäet. Jag har ramlat på svarthalka och sedan när detta blev bra hade jag otur att öppna skadan med en ytterligare skada.
 Iallfall lunkjoggningen gick bra. Meningen är att det skall bli jogging istället för link, men inga riktiga jogginturer. Jag är ute med jyckarnaoch de också måste få ha lugnare stunder, men idealiskt var det just idag.


Klassisk pose efter en joggingtur ;)

SÖNDAGENS ROSA BANDET:
 SÖNDAGENS ANSLAG:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
MUSIK: 


Pentagram - Forever my Queen // DoomMETAL


Natt/Musik och Filmer:


En kycklingsallad med lite selleri i, som jag tänker använda allt oftare... bra till min ämnesomsättning bl a... om det hjälper vet jag däremot inte.

Strimlad kyckling är något som jag rekommenderar...


GODER NATT,
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK/ FILM:
* ... grymt bra... vilken snubbe... "man vet aldrig vad som kan finnas i en chokladask" - om livet... Inte nog med detta... Dags att börja lyssna på lite nytt. Imorgon kommer lite musik med Pentagram i bloggen...*

LAST DAYS HERE   musikdokumentär  (2011)
(säljs för 10 spänn på Ginza.se... Den var allt värd mer än så, faktiskt)* Grymt bra... * Denna lär ses av de flesta ändå pågrund av Johnny Depp. Men den var faktiskt grym ändå trots att en publikdragare var med... Folk från serier är en ny trend som man ser allt oftare... någon från "prison break" var med som en skurk.*

THE LONE RANGER (2013)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥