måndag, november 10, 2008

Veckan har bara börjat:)

Jag tog en tur med hundarna till Svart Tjärn och släppte dom där och de hade skitkul. Sedan travade jag hemåt och mötte en man som jag brukar konstigt nog möta alltid på samma ställe men denna gång blev vi stående och pratade lite lätt för första gången med varandra och sedan travade vi åt varsitt håll, för att jag sedan mötte en annan hundägare med en vit liten hund som blev rädd för mina hundar och lyckades slita sig från matte och matte fick jaga den stackars hunden, men hon fick tag i den till slut, men folk tittade efter henne... Väl hemma är nu hundarna trötta och vatten och mat fick de innan de gick ut, så nu sover dom. Snart ska jag till apoteket och handla lite grejjor bl a strepsils för halsen med smak av honung och citron... och så ska jag handla lite i en matvaruaffär också. Gott Måndagskäk: rotmos och ugnsfalukorv och kokt broccoli.

Spytt Galla över vården I GBG

För er som följt min blogg, så har jag vart väldigt missnöjd med vården i Göteborg, men allt har inte bara varit ris. Vi har faktiskt fått träffa framförallt underbara patienter och även personal, trots allt. Och Gert fick en remiss av sin läkare på VårdCentralen och skickade med något brev (som förklaring med problemet om salthalterna och tabletterna att de hade något med varandra att göra) för ca 2 veckor sedan till Sahlgrenskas akutintag och Sahlgrenskas akutintag var bra och faktiskt ingen klagan där. The GoatLord blev då inskriven på 2 dagars observation på en medicinsk avdelning. Där plockade man bort någon tablett och The GoatLord fick något råd. Sedan dess har han mått mycket bättre och är mycket stadigare.

Högsbo RehabCenter var fantastikt trevligt både från personal till patient, men maten var väl lite tråkigare där. Sahlgrenskas mat är faktiskt mycket bättre och godkänd, trots detta smugglar patienter in via anhöriga Thai-mat. Vilket är väl onödig kostnad för akut och boende på sjukhus får man juh betala lite granna ur sin egna plånbok i efterskott. Så allt är inte GRATIS!

"En patient "B" ville alltid ha hemlagad mat, så hans fru fick komma varje dag med hemlagad mat:) Men en dag kunde hon inte och då var han grinig. Men hon förklarade varför. Och en av hans sista dagar på RehabCentret var han riktigt sur på vid kvällmaten. Denna gång var det svart bröd och det var inte populärt. I papperskorgen låg då en hel macka med ost på det svarta brödet i papperskorgen, måste vart han som demostrativt protesterat på sitt vis. För han satt med armarna i kors. :)"

"Men en annan patient "H" hade på drabbats av stroke och hjärtproblem. En hel dag var "H" på hjärtundersökning, där man stoppar in något i låret, så "H" var mycket orolig över detta och när "H" kom tillbaks sent på kvällen, så sade han att allt hade gått bra med proverna. Men dagen efter kom en sjuksköterska in och sade till "H" att försäkringkassan trodde inte på att han var sjuk. Sköterskan gav "H" en adress att åka till och "H" gav sig iväg direkt och kom tillbaks på kvällen. Dagen efter fick "H" beskedet att "H" haft RÄTT och skulle månaden efter få sammanlagt 70 000:- för de månader han inte fått sin sjukpenning..."

Det är bara synd att idagens läge måste man allt för ofta vara vaken eller behöva vråla till för att få sin rätt...

Men men jag ville bara också ge ros för mitt i skiten finns det något bra också...

Bilder på HÖGSBO SJUKHUS ~ REHABCENTER

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥