måndag, juli 20, 2009

TERMINATOR salvation

Helt klart godkänd som en ny Terminator film och utan Arnold Schwarzenegger, fast någon minut som en yngre upplaga på slutet av filmen kunde man ändå inte undgå Arnold S... Så en skön filmkväll blev det och ute är det "stormväder".

Söndagskvällen blev en thriller med Julia Roberts "Duplicity". Denna var något knepigare... att paret blev lurade och fast med varandra utan pengar ~ detta förstod man! Men vad gick filmen ut på liksom... Efter att ha sett filmen fick man en känsla av ~ vad har man sett eller har man sett filmen? Den var inte urusel, men absolut inte heller någon höjdarfilmen heller...

Gråblaskigt

Väder: gråblaskigt och regn... men nu efter att vi ätit verkar som det håller på att spricka upp... kanske blir det en tur ut också nånnstans då?

Lite ljus i lyktan också till maten.

Vatten till maten... i vattenkannan:äpple & citron.

Sallad givetvis!

Jättesmaskens! Fast en aning såsigt när man äter "pajen" på samma dag, men gott var det ändå.

PAJ

"JAG" i hemmafru-mundering och pose. Och efter maten är det tänkt att vi skall åka ut på en härlig tur i naturen med hundarna. Vi får se vad det blir?

TjockpannkaksPajen i ugnen...

RECEPT för 4-5 pers: Smeten: 4st. ägg 1 tsk salt 4 dl mjöl 8 dl mjölk 1-2 msk smält smör Blandas i en bunke och vispas om till en jämn smet och hälles i en smord (olivolja) ugnsform. Köttfärsröran: ca 700-800 gram blandfärs en bit purjolök 1-2st gul lök 1-2 buljonger 1-2 st paprika 3 st. champinjoner 2 dl creme fraiche Stekes i en gryta väl... När köttfärsröran är färdig hälles detta över hela smeten i ugnsformen. Sedan läggs formen i ugn för att gräddas i ca 1 timma på 150 - 175 grader så att pajen får en gyllene färg. Pajen går att sparas i kyl för att ätas nästa dag, får en fastare form då.

Ett färdigt och dukat bord:) Gästerna inväntas:)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥