torsdag, augusti 20, 2009

SURSTRÖMMINGSPREMIÄR 2009

En Surströmmingspremiär ute i Hisings-Backa:

Hundarna varvade ned och de alla åt av sin mat idag och även en liten bit av tunnbrödet fick de smaka på då.

VÄDRET: Molnfri himmel. Förövrigt varmt, soligt med hårda vindar, vilket gjorde att Gert fick vistas på altan och jag tog en madrass och låg nere vid bersån. Och det blev kaffe med någon rabarberkräm efteråt.

Det blev en god gräddfilssås med dill och lite lök i, Det är väl lite nytt från förr. Men hårt tunnbröd med bordssmör är mumma, där man brer på kokt potatis, gräddfilssåsen istället för ren gul lök och skirat smör, surströmmingsköttet. Jättegott!!!

Det första jag gör är att skära bort stjärtfenan.

Här skär jag ett snitt om magen och rensar eller skrapar ut lite lätt, lite av varje...

Här är "rommen" som kan ätas, men för mig åker detta med sillrenset eller merd andra ord "delete".

Här håller jag lite lätt fast "suret" i ett grepp med gaffeln, som kan användas som hjälpmedel om det behövs.

Här skär jag ett snitt längs ryggradsfenan...

Här petar jag försiktigt loss fiskköttet om ena sidan och vice versa om andra sidan.

Min "fuskklämma:) och man kan även försiktigt peta bort skinnet på "suret", men det gör jag aldrig.

En surströmmingsklämma.

HÖGA KUSTENS Surströmmingsburk lagom för 3 personer.

Gerts tallrik med gravad lax från Glomma.

Nu är vi hemma och strax film: "män som hatar kvinnor".

VÅRA SJUKDOMAR:)

Gaggig;) Jag själv har nickelallergi och utmattningssyndrom och ligger på gränsen vad det gäller ämnesomsättning där man kan bli spinkig eller tvärtom, men mycket fisk och jodsalt är bra för att hålla detta i chack så kilona inte går ned eller upp och jag får inte dricka någon alkohol för det blir då förgiftning för mig, medans min man har drabbats av en Neurologisk Sjukdom.

HUDSALVA

För övrigt är det försvarets hudsalva som gäller på läpparna och mycket mjuka blir de... de finns ibland som kamouflage eller bara den vanliga, just den här stödjer bröstcancer... OBS:) innehåller jordnötolja.

När det gäller allergi så har jag själv faktiskt NICKELALLERGI.

Redo för suret :(

Japp, surströmmingspremiär och sminket lär inte rinna av heller. Det blåser ute och solen skiner för fulla muggar, men jag har redan sminkat mig för en bra stund sedan att det torkat och desutom lär det nog inte flyga bort i första taget heller. Jag är nöjd med den nya mascaran från YVES ROCHER av märket Couleurs Nature~blå... och ett DUO hudfärgat/ en chokladbrun ögonskugga... och även läppstift från YVES ROCHER är jag mycket nöjd med.

Ett äldre nagellack som jag tagit på idag, som ska användas och göras slut... Klädsel enkelt och ledigt: Jeans från ELLOS modellen lite lösare och det är stretchmatrial trots detta:) men för min del hellre lite lösa än åtsittande och tajta just när man skall sitta och käka suret med klämman och en lös tunika ovanpå detta, men denna är jag lite osäker på faktiskt vart jag köpt. SportDojjor av märket Brooks med röda detaljer trots otrevlig stämning på Stadium och ett slappt och nonchalant och otrevligt och snobbigt/snorkigt och ostädat + oordning i lådorna och bemötande mot kund, så var dessa mycket sköna och bra att gå i, det är en lättare joggingsko, men vid blöt väder ej att rekommendera, de har lufthål ovanpå, sååååå.... Trosa och BH från PROVEA i färgerna LAXROSA. Strumpor från GEKÅS~Ullared vita med mörkblåa prästkragar på.

BESTÅ INREDA

Jag var på Ikea igår och såg ut en bokhylla till hobbyrummet, perfekt, skall bara kolla måtten på bredden hur långt ut man gå, den jag såg ut var på 240 cm och våran gamla var kortare, men på höjden är den högre och där någon lampa över, någon som inte blir så jäkla överhettad då... bestå, bestå vara, bestå inreda är de delar som skall plockas ut. Och färg: BOKEFFEKT

Och kanske någon frostad glas... får se hur vi gör med detta, för denna är något dyrare men man behöver ju inte så många kanske någon enstaka som effekt...

Nästa steg är ju för Gert att kolla in denna någon dag... och nästa steg en matta... När det gäller gamla glödlampor har vi redan de nya lamporna, kanske någon enstaka kvar att byta i sånna fall...

MUSIK:

BATHORY ~ hammerheart

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥