lördag, januari 14, 2017

RECEPT lättlagad Wienerschnitzel :








Natten som var kom det några snöflingor. Idag ligger dessa snöflingor på maken som ett tunt puderlager. Vindstilla ca 3 m/s, +1, molnigt, gråmulet, molnigt.











WIENERSCHNITZEL


Under dagen har jag lagat till wienerschnitzel på enkelt standard:

Satte ugnen på 250 grader under tiden som jag lagar maten.
I ugnsformen brukar jag ha olivolja, men idag valde jag smält milda.
Fyra skålar som köttet skall doppas i...
1. olivolja  2. mjöl (dinkel) 3. några ägg blandat med ca 1 rågad tsk salt, pytte med malen kryddpeppar, pytte med malen svartpeppar. 4. ströbröd.
Skivad skinkschnitzel doppas i ovan nämd ordning! Viktigt!
(Jag använde skinkschnitzel eftersom denna gör halva jobbet - mört kött)

Lägg varje schnitzel i ugnsformen - droppa gärna några droppar olivolja på varje schnitzel innan de åker in i ugnen. Sänk graderna till 200gr ca 1 timma därefter 100 grader för att hålla värmen...




LÖRDAGENS: / WienerSchnitzel med kokt potatis-morot-gröna ärtor-majs  / riven gurka & citronbit  / vin







♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥