lördag, juni 25, 2016

Midsommardagen / pälsfällning & jyckar med tredubbel päls :

LÖRDAGENS:  / matjessill /Jyckarna har haft sin mindre pälsfällning...  De har dubbel päls, men vid fällning är denna tredubbel för Nellie & TITTI.
De fäller 2 ggr om året. Försommaren ( maj-juni) har de en mindre och en stor framåt sensommaren (höst - novembermånad brukar denna var helt avklarad).
Jag upplever att den större fällningen är lättare. Pälsen åker av bättre - inte så mycket tovor - närapå inga hudproblem - bra årstid med friskare fläktar...

1.Nellie är helt klar. För ca 1 vecka sedan badade jag enbart Nellies bakparti innan vi åkte ut, eftersom inte bara fällningen var borta utan även Nellies mens. Nellie hade ganska mycket denna gång. Inget som hamnade utanför Nellie, men mensen satte sig runt underlivet med päls runt om och blev kladdigt. Nellie slickade sig en hel del och rotade mer än vanligt. Varpå det blev ett bad. Jag använde hygientvål utan parfym - Lactacyd, men bara lite granna och en mild duschkräm. Därefter sköljdes pälsen noggrannt ur, vilket flöt på ypperligt eftersom Nellie fällt sin päls helt klart.
Nellies päls är avklarad.

2. Asterix som enbart har dubbel päls är det inga som helst med problem med. (perfekt)
Asterix är närapå klar lite mest runt nacken kvar.

3. Titti som verkligen har tredubbel päls speciellt när hon kommit in i högre ålder har hennes underpäls blivit väldigt tjock. Titti är nu också närapå klar... Lite här och där som lossnat.

Någon vecka efter midsommar skall de alla vara klara med sina pälsar, speciellt om ingen har fått en hudåkomma eller rävskabb, för då blir det eller kan bli ett stort problem.
Jag hoppas på inga fler bad för hundarna ute - bara dricksvatten helst.


Fällningen har funkat perfekt i år!!! Värmen har gjort sitt här... Fuktigt väder är inget bra för sådant här... Blir fruktansvärt jobbigt då...


Midsommardagens tur ut...  Sol / vindstilla / +22 /Inte så ofta man ser gråsparvar nu för tiden. Ett gäng söta "youngsters".


De alla hade samlats inne i hobbyrummet...
En päronsplitt satt bra efter en het dag...
.... men när jag hade glasspaus började Asterix & Nellie röra på sig medans Titti låg helt avdankad.
Titti är den som kan ligga länge utan att röra på sig... Asterix ligger på andra plats.
Nellie är den som måste ha över 100% koll... så vi är välbevakade av vår egen polis, som vet mer om mig själv än vad jag vet... Vilket i vissa fall är mycket toppen och i andra fall kan bli riktigt lurigt också...
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥