lördag, november 05, 2011

Mina Converse:

VÄDRET: stillsamt och skönt... just nu; +9

LÖRDAGENS MÅLTID inkl efterrätt: kamben, creme fraichesås och kokt potatis; Kaffe och äppelbitskakaMina CONVERSE...  Jag ville inte ha rosa, men ändå rätt sååå tjejjjiga. Därför föll valet på dessa, som har cerise i olika nyanser såsom skarpt mot lite svagare. Och det svarta matrialet är det lite fleece/sammet över...
Kanske inte ett så praktiskt val, men jag har redan allvädersdojjjor för bekvämlighetens skull och för att jag har hund.

Dessa är tänkt som ett litet alternativ ibland och jag har inte använnt dessa ännu heller, men jag har ställt dom i blickfånget:)  Det blir bild när jag tar på mig dessa som premiär, men för min del funkar dessa inte i kylan;)

... men snygga är de...... och nu skall jag ta mig en liten vila efter bloggen. Det var skööönt ute, nästan inte en skäl där vi var.
(Imorgon blir det rester från  Dagens Måltid...)

På återseende här i bloggen,
//HV
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:Alla helgons dag:


"Creme Fraiche" sås:

Marinaden  ca 5 msk i "soppan/spadet från kambenen" och...


... Ca 4 rågade msk mjöl som blandas i hop med creme fraiche ca 2, 5 dl...

... för att fortsättas vispas, så att inte mjölet fastnar på botten och kokas upp under omrörning:


... plattorna stängs av och vattnet hälls av på den färdiga kokta potatisen och ställs vid sidan om och tar upp värmen från "plattorna"...


Kambenen läggs försiktigt över till en annan form och värms i ugnen på ca 50 grader, eftersom jag började vid kl 15.30... tills gäster kommer.

Här är vi:


--------------------------------
Att ha barn eller inte:


Jag vill inte!!! ... och behöver därför inte ens ta min tid för att analysera sönder detta och då  min make oxå är av samma åsikt... sååå är svaret väl givet då.

Metro Artikel:Jag har många gånger sett amning där man slänger upp bröstet; främst skall väl bebisen lugnas ned och väl få sin "välling".  Fast såklart det var väl ganska längesedan nu jag sett denna handling och jag bryr mig inte...


Gert och Harriet om amning offentligt och tar även upp något som inte hör till artikeln... barnvagnar inne på café:

AMNING offentligt:
Ingen av oss är ej heller några unga svenskar;) Men vi lever på 2000- talet och att amma hör till en naturlig del.
Om en del finner detta osexuellt eller tvärtom som en sexuell handling, sååå får det stå för dessa.

BARNVAGNARr inne på café:
Om möjlighet finnes och plats, sååå vad är problemet? 

P:S
Vi har inga barn ;)

God Natt och sov gott:


Jag har rättat till något fel i inlägget under... något som saknades i recepten ;) För den som är intresserad av enklare recept;)

Många kramar,
//HV

RECEPT: ÄppelKaka + Kamben:


VÄDRET: relativt vindstilla och + 12 och lite mulet

FREDAGENS MÅLTID: fiskbullar i dillsås med ris och ett glas mjölk

----------------------------------
ÄPPELKAKA: 
Lite raps eller olivolja på botten, sedan några skalade och skivade äpplen med kanel pudrat över.


I en bunke blandas degen: 4 -5 dl mjöl, 4-5 dl havregryn, 2 tsk bakpulver + 2 tsk vaniljsocker, 200 gr smält milda, 3 dl vispgrädde + ca 2 dl ljus sirap.


Detta duttas försöktig med en gaffel på och över äpplena som ett helt lager.Gräddas i ugnen på 175 grader runt 45 min. eller lite mera eller mindre tid.Lite äppelkaka under kvällens lopp och sååå kaffet.

-----------------------------------
"Grillade kamben/spjäll":
Jag hade glömt att ta ut de frysta kambenen igår från frys för att tinas upp i kylen och så här fiffigt löstes problemet.

I en form med pytte med olivolja och ett bak/smöpapper över de frysta spjällen lades in i ugnen direkt när äppelkakan plockades ur ugnen. ca 15 -20 min så var denna upptinad.

Marinad i en stor form: olivolja, china mushroom soy, lite mild malen paprikapulver (eldorado), lite salt och svartpeppar.


Jag hade tid mellan varven att duka bordet för imorgon oxå;)

Skalade mindre morötter i detta fall och i bitar vid sidan av. I en kastrull olivolja och milda och 2 st skalade skuren lök, 2 st grönsaksbuljongtärningar.Med rätt redskap sär man itu kambenen och idetta fall är det praktiskt med mindre kamben då de lätt får plats i kastrullen och jag slapp kok/steka dessa i omgångar lite lätt och till sist morötterna i och vatten för att kokas upp.


Detta puttras på spisen med lock på svag värme 6:an eller 4:an av 12 steg... ca 1 timma eftersom mängden var lite större,De färdigkokta kambenen blandas till slut ut i marinaden.För att med folie över stoppas in i kylen för att värmas i ugnen imorgon på 175 grader ca 20 min.Så soppan/spadet ( som skall bli en sås imorgon ) efter kambenen in i kylen / äppelkakan/kambenen.Efteråt tar jag mig en välbehövlig dusch, men skippar håret och tar bort lacket på naglarna med aceton och byter mot ett gammalt rött metallic lack som snart är slut, men några droppar aceton i funkade den att använda...Och nu en skinkmacka och Te och en FILM:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
FILM:♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥