måndag, december 06, 2010

Efternamnet; von Brömssen:


*Att heta von Brömssen???

För det första enligt Gert är det bara några få som egentligen vart intresserade att det är med i adelskalender och riddarklassen inom släktet. Men det har rått kraftig avundsjuka kring efternamnet.

Om man går igenom släktets historia fram till slutet eller början av 1800talet då var denna mycket intressant och på denna tid var det mycket mera status än i dagens samhälle kan nog vem som helst tänka sig.

   Men men men... i största allmänheten sett är det just detta som är mera ärofyllt än att vara ingift i en känd skådis släkte. Men visst finns det saker som denna kändis gjort som vart mycket givande och även mindre givande och också inte alls givande.
Men ibland är det ändå mysigt att tillhöra en kändis släkte, givetvis.
Men det kan ha ännu mera nackdelar än om det bara varit ett adligt efternamn...


Det finns tillfällen då det är kul att heta von Brömssen och i vissa fall mycket mindre, speciellt inom sjukvården och liknande, då man vill vara mera anonym...

Men faktum är att det är de som inte vet vem TOMAS är och de som låtsas att de aldrig hört talas om Tomas, och de som älskar honom, och de som känner till honom som i allmänhet med kändisar, och de som ogillar  och de som är avundsjuka, och de som skiter i vilket -  som vilken annan dödlig människa som helst- men i ett större perspektiv just för att TOMAS är ändå känd.

 Förövrigt är jag ingift i "adeln" som redan för mycket längesedan har passerat sitt före bästa datum och att det finns större problem och bekymmer som är viktigare än just namn...Men jag som älskar kostymfilmer och barock suger ändå på just detta att det är av gammalt adlig börd och ändå var det bara av en slump som jag träffade rätt...

... von Brömssen nr 932... som vilken anstalt som helst med andra ord...

Depend nr 29:

... jag är mycket nöjd med nagellacket...:


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥