torsdag, augusti 20, 2020

Ett yngel upptäckt:

Idag innan rengöringen gjordes en rolig upptäckt - ett yngel "corydoras aeneus" mer känd som "metall pansarmal". Metall och fläckig pansarmal är de vanligaste, men lika roligt ändå.
Ancistrus hannen som huserar vid sin numera trofasta plats på sin platta sten till höger sida om akvariet.

Bilderna är före akvarierengöring...

FRUKOST gene "original" tunnbröd LUNCH fruktbricka & enkel toast med hushållsost

För det mesta blir det ugnstoast, sist hade jag i riven vitlök tomat paprika, men denna gång stekte jag brödet och innan jag lade ned brödskivan i stekpannan så bredde jag försiktigt på lite vatten så brödet blev frasigt efter stekning.
Det är flera år sedan sist jag gjorde fattige riddare och då fullkomligt blötte jag ned brödskivan så det inte riktigt blev brödkänsla... men med toast så... !

Infekterad blemma "döljs" med värktablett (smulad) och aco spotless overnight vita massa på så att det sitter. Det sitter på sedan igår kväll. I morgon tar jag bort det!

Det blev en härlig lång tur ute!!!






Mitt besök hos tandläkaren förresten... I receptionen hade de plexiglas och munskydd på sig då de tog febern på mig. De släpper inte in någon som har feber.

Därefter upp till väntrummet och där hade jag mitt munskydd och tvätt av händer. Inne hos tandläkaren inget onödigt tallande på varandra eller närgånget ansikte mot ansikte. Tandläkaren och assisten hade munskydd till hands... vid behov.
På med munskyddet igen då det kan vara mycket folk på Olskroken... 
Kort & gott!

Annars var det städning i snabba enkla drag! Under förmiddagen lagt upp detta... 
Efter en stunds vila på maten gjordes akvarierengöringen, då jag fick ta del av den roliga nyheten och upptäckten att ett corydoras yngel håller till på vänstra sidan i akvariet runt vänstra grottan...








Idag valde jag att göra middagen efter promenaden. Jag brukar ha för vana att ugnssteka norrlands pölsan, men idag stektes Pölsan!
Jag smälte smör och klickade ur Pölsan rätt i pannan... Jag använde en gaffel för att sprida ut Pölsklumparna... därefter kokades Pölsan upp för att sedan smått puttras på låg värme...
 I en kastrull kokade jag upp potatis och morot, när de var färdiga... hällde jag ur det mesta av vattnet och i med milda margarin och mosade sist...

TORSDAGENS norrlands pölsa med rotmos 



♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥