lördag, september 20, 2008

AUGUST STRINDBERG

STOCKHOLM I somras i början av Julimånad låg vi på värdshuset Stallmästaregården intill Brunnsviken och när vi promenerade omkring där fick vi syn på konstnären Carl Eldhs residens. Det lustiga var att man kände lukten av något "rökt" från en mörk äldre torp uppe på en klippa och på en trägrind fanns en skylt där det stod "Carl Eldh" och bara en stund efter på en klippa fick man se statyn av August Strindberg, fantastiskt! Och detta av en slump, för vi var i Stockholm för att besöka kyrkorna och liknande kring Drottningholmsslott och vi fick även se det berömda "SergelsTorg" och på vägen dit fick vi även besökt en mindre park med bänkar och också där en väldigt speciell titanstaty av August Strindberg också den gjord av Carl Eldh. Det var nästan så att hormonerna började svälla eller närapå som någon sorts nyförälskelse att få se denna staty.

Och givetvis skall jag inte glömma August stora kärlek, min namne:) Harriet Bosse. Mitt allra största favoritkärlekspar då.

STALLMÄSTAREGÅRDEN

CARPE DIEM ~ fånga dagen, innan den fångar dig

"Carpe diem quam minimum credula postero"

Uttrycket kommer från den romerske poeten Horatius, vilket kan tolkas som: "Fånga dagen, lita ej på morgondagen"
För den som läst min blogg och är någorlunda införstådd med vad som hänt oss och händer, så är detta uttryck något man verkligen förstår innebörden av nu. Eller åtminstone fått känna sig för och att ha fått upplevt "att fånga dagen, lita ej på morgondagen" och ofta måste man ha upplevt denna själv för att riktigt förstå någon annan och innebörden av denna känsla. De flesta kan alltid känna empati, men den riktiga förståelsen kan man först bara få från någon som genomgått något liknande antingen som offer eller åhörare. Att på bara ett ögonblick kan ditt liv förändras och du med den. Men för detta betyder inte heller att man skall bara stanna upp i tillvaron. Att kanske bara kunna ta djupa lugna andetag och ta en sak i taget åt det håll man vill eller bara försöka göra det bästa ur sin situation och i det liv man lever nu. Eller att bara fånga dagen om det ter sig för svårt. Förövrigt är jag livsnjutare och har inte så svårt för detta dock - att älska livet. Att vara livsnjutare är nog en ganska stor fördel att dra nytta av när dagen fångar dig. När dagen fångar dig kan se ut på många olika sätt beroende på vem du är och hur du lever och hur dagen fångar just dig!

... som en ULV i FÅRAKLÄDER...

Vi vaknade upp i lugn och ro runt 10-tiden och i slapp takt tog vi oss en snabbfrukost bestående av en tallrik fil och i ungefär fortsatt lika slapptakt, som innan klädde vi på oss, borstade tänderna och fixade till oss. När vi var klara gick vi ut med hundarna och mina föräldrar dök upp runt 13 tiden enligt överenskommelse. De ställde sin bil på vår P-plats och tog sedan vår minibuss ur garaget och in med 3 collies i bagaget och blandrasen fick sitta vid Gerts fötter vid framsätet. Färden gick förbi Alingsås mot Vårgårda vägkrog "Rasta" där vi åt utav helgmenyn Schnitzel med stekt potatis och svampsås med kaffe och sallad. Efter rastplatsbesöket åkte vi in mot en landsortsväg och stannade till vid en fårahage med en massa forngravar och naturstigar, där vi i lugn och ro kunde rasta hundarna och oss själva på en Lördag utan en massa onödigt folk. Vädret var toppen, som bara en solig vindstilla höstdag bara kan vara! Nu är vi hemma och sitter på våra platser och surfar samtidigt som vi dricker kaffe och lyssnar på Slipknots senaste album "All hope is gone". 5/5 Och omslaget är solklart en fullpoängare... jag älskar den. 5/5

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥