lördag, april 15, 2023

inte mig själv bakom solbrillor:

FRUKOST gene tunnbröd original LUNCH pastejmacka & fruktbricka
LÖRDAGENS MIDDAG kålpudding med potatis/morot och gurk- och rädissallad


ÅTER IGEN...

Blåbär och apelsinsockerkaka med mindre socker
INGREDIENSER
2 ägg
0,5 dl strösocker
1tsk honung
0.5dl rapsolja
1 dl mjölk
1,5 tsk bakpulver
2,5-3 dl Dinkel fullkornsmjöl
saften av 1 färskpressad apelsin
2 dl frysta blåbär
smör eller rapsolja och ströbröd till formen

GÖR SÅ HÄR
Vispa poröst ägg, honung och strösocker
Rör ned mjölken och sikta även i ca hälften av mjölet mixat med bakpulvret.
Pressa en apelsin och häll saften i smeten och rör om. Häll ned det sista mjölet/bakpulvret i smeten och rör om tills det blir en jämn smet. Till sist rör ned rapsoljan i smeten.
 Häll hälften av smeten i en smord och bröad form. Strö på de frysta blåbären och häll över resten av smeten.
Sätt in formen med smet och blåbär i ugn och ställ in graderna på 175 grader och gräddas ca 50-55 minuter. Ta ut och låt svalna!


En skön vandring ute med två vatten pauser. Vitsippor här och var!

Första sittet...  slå sig ned. 



Det var både moln och solsken ute... En stund såg himlen ut så här.

Om jag är mig själv bakom solbrillor är en annan femma...

 


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥