söndag, april 05, 2015

PÅSKDAGEN brundjibar:

P:S Har rättat till text


"BRUNDJIBAR" har en kontaktman och några reserver som i andra hand kan nås. Tyvärr är det så olyckligt att "BRUNDJIBAR" har bara en olycksfallsförsäkring tillvidare då den egentliga försäkringen börjar gälla.

Det är påsk - omständigheterna gör att kontaktmän och reserver kan bli svårare att få tag på.
Dessa kontaktmän sköter detta via veterinärer och Rumänska hundgårdstallet. Det kan ta lite tid då de behöver översättning.

Ingen annan utöver kontaktmän eller veterinär skall vara lekemän. Handläggarna skall hjälpa till att förminska pälsombytet på BRUNDJIBAR tills denna fått ordning på sin päls.

BRUNDJIBARS päls är mycket tät, vilket olyckligt lättare gör att han lättare kan få problem vid miljöomställning.

Det är en långprocess för hunden att gå igenom alla tester och prover på kliniker som i sin tur har olika underavdelningar / även föreberedelsen inför resan kan påverka och långflygresa, sedan resan hem och sedan infinna sig i miljön.
Hunden blir grinigare med pälsproblemet och miljöombytet som nu "Brundjibar" råkat utför.

Vi har haft hundar som haft pälsproblem, då har detta vart "hot spot". De första gångerna tänker man inte på att hunden gnager eller rufsar sig i pälsen, då de kan göra detta utan orsak.  I början är en "hot spot" stabil, men sedan slår denna ut som en löpeld = "Hot spot". Det veterinären gör är att klippa upp för att lufta, vilket är det första man måste göra oavsett vad detta är. Sedan lägger de på en salva och detta försvinner snabbt.

Jag har en metod för detta på mina hundar, men hundägaren avgör detta.

Nu i detta fall när den går under myndigheter är det kontaktmännen- handläggarna, som gäller i detta fall; då den kommit hit på ett annorlunda sätt och MED ETT LAGLIGT PASS! 

Bad och resor kan framkalla hotspot, men denna kan också eventuellt vara något annat för BRUNDJIBAR, då den genomgått en lång procedur, men även en sådan här procedur på sikt kan skapa en "HOT SPOT"!

HAR BRUNDJIBAR TUR SÅ ÄR DETTA EN HOT SPOT.






PÅSKDAGEN:

BRA ACTION - MER BEHÖVS INTE ATT SÄGA - FÖR MIN DEL




::::::::::::::

En slapp påskdag här. Jag vaknade 12:00, men steg ur sängen först mellan 12:30-13:00. Det första jag gjorde var att klä mig i vanlig ordning för att sedan hamna framför PC:n... Lite av varje utav musik.

Lyssnar på musik & ändar upp just nu på hela albumet, där varje låt är väldigt bra om man lyssnar flera lyssningar växer denna: CHRIS FARLOWE  glory bound (2013)


::::::::::::::
ASTERIX DAGEN-EFTER:


Asterix haltar lätt på sin tass då han hoppat upp och ned för mycket på ett bord som inte var lämpligt att sitta på.

Glömde bort att en väska måste vara i närheten och att platsen är framför dörr med Nellie och ändå hade "Brundjibar" med sig sin special "pläd".

Till slut ordnade det sig med "Brundjibar" för han hittade en plats som passade och jag plockade ur påsen "Brundjibars pläd" och slängde den dit.

Sedan slängde jag Asterix pläd som han haft mot dörren och sedan var allt frid och fröjd igen. Lite kaos efter promenaden, där jag glömt av totalt deras plädar som snuttefiltar, för Asterix skall inte ha min väska när vi besöker Hisings-Backa.


Idag blir det mycket vila och jag måste lyfta in honom till tjejerna efter livliga strapatser.

"Brundjibars" hundägare hade upptäckt att han hade ett konstigt sår. Jag upptäckte denna innan promenaden. Detta var "Hot spots - "våt exsem" (i början är märket stabilt, sedan plötsligt sprider denna sig som en löpeld, därav "Hot Spots" - bad kombinerat med fukt och värme - för en hund med extra tät päls vilket oftare hannar kan ha när det gäller vall/herdehundar, men även tikar och andra hundar kan drabbas om den råkat utsättas för detta, men det brukar sällan sprida sig lka snabbt.

Jag klippte bort pälsen försiktigt och en bit ca 05.cm runt om också på den perfekta huden. Mina föräldrar hade en special hemma för hud som jag lade på, därefter promenad och det röda blev rosa. Om några dagar bör det vara bra eller göra en omgång till. Jag skall kolla upp detta så hundägaren slipper gå till en veterinär för detta.


HUNDÄGAREN SKULLE SKÄMMAS BORT OCH HA EN LUGN PÅSKAFTON UTAN ATT BEHÖVA TÄNKA PÅ NÅGOT!

HUNDÄGAREN HADE GIVETVIS UPPMÄRKSAMMAT DETTA OCH FUNDERAT PÅ ATT GÅ TILL EN VETERINÄR, DÄRFÖR ATT HUNDÄGAREN SJÄLV VAR LITE STEL I LEDERNA OCH LITE FÖRSOFFAD; DÅ HUNDÄGAREN VAR UTAN HUND FÖR LÄNGE.
ÄVEN OM VI HAR VÅRA HUNDAR HAR DET TAGIT PÅ KRAFTERNA ATT FÅ IGÅNG RUTINERNA LIKSOM FÖR "BRUNDJIBARS" HUNDÄGARE.









/SOL/VINDSTILLA/+7/

Jag skall strax ta mig mina minutrar för att fylla på med D-Vitamin på balkongen efter bloggen och en slurk kaffe. Innan skall jag se om jag får tag på "Brundjibars".


Återkommer igen idag till bloggen senare.


På återseende,




PÅSKAFTON:






























Det blev många bilder som inte kom med i bloggen, men med försvenskad stavning "Brundjibar", som egentligen betyder skogshonung, men andligt & själsligt taget efter ett teatersällskap från Tjeckien för att hedra sig själv, de som dog och sin make. Månget och mycket i detta namn.

För mig låter det vackert och exotiskt bortom allt svenskt.

"Brundjibar" är Pufosu - Puff . Den hund som åkte med i bilen med Asterix.
Hundens ägare har fått sina bilder.
Några kommer väl hamna hos den hundförening som hjälpte till att få dessa Rumänska spelevinker att komma hit för under en viss tid följer de upp hur det går och vilka är problemen som kan dyka upp... Det har gått oerhört bra. Brundjibar var som gjuten åt den utvalde, liksom Asterix blev för oss.



Asterix har fått heta Puffo och allt möjligt, men nu har namnet fastnat i huvudet mer och mer, eftersom vi valde det namn som han hade redan.
Asterix som seriefiguren är bara kul och hans gula ögon...

Det blev ett snurrigt, men också lyckat och ett mycket roligt, som var kärare än bara ett "trevligt" möte med en massa kallprat, som man kan vara utan.

Det blev ett mycket hjärtligt och avslappnad PÅSKAFTON. Tiden försvann fortare än kvickt.









En stund mellan varven fick THE GOATLORD snabbt knäppa några bilder på mig.



PÅSKAFTON/LÖRDAGENS: /PÅSKBORD/





Promenaden blev tydligen väldigt lång, sååå de andra undrade vilken väg vi gått.
Såpass att påskdagen kommer bli slapp.
















GODER NATT och nu är jag inte bara trött utan även jättesömnig... hoppas jag sover gott på detta oxå...




♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥