fredag, november 29, 2013

Vaknade med tuppen/Gbg stad/Nattbloggar/MUSIK 10-i-topp URIAH HEEP:


VÄDRET: / mycket sol/ lite blåsigt/+ 8/
Jag har bla varit hos min tandläkare för en undersökning och påfyllning av recept på flouret "Dental".
Jag hade inga hål och fick beröm för mina tänder och jag ville inte vara sämre och berömde tillbaks för tandläkar'n var verkligen värd detta.
De nya tavlorna i bild nedan är tagna av en fotograf, som tandläkaren känner.
Bilderna är tagna runt Styrsö-trakterna. De var väldigt fina.Fina naglar i ljust rosa av märket "star nails"  kostade bara 15:- på Willys, Kungs-Backa.


TORSDAGENS MÅLTID: /gäster ut i Hisings-Backa/ stekt strömming/
HEMMA IGEN...

 Tjuvstartar med varm julglögg. Hmmm*... mycket god!::::::::::::::::::::::::::

Fredagen är städdag istället för Torsdagen denna vecka... och jag skall nog julpynta också. Jag skall försöka hålla Lördagen fri från städningen...


HEJ SÅ LÄNGE och ha en trevlig Fredag...
~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK: TOBBE'S 10-i-topp URIAH HEEPYtterligare ett klassiskt gammalt band från den brittiska rockhimlen. Uriah Heep uppstod ur resterna & röran av Head Machine, The Gods och Spice. Uppgifterna om när bandet bildades går isär, mera säkert är att de albumdebuterade 1970, samma år som också Head Machine släppte legendariska "Orgasm".
De lånade sitt namn från en av Charles Dickens klassiska romanfigurer.

Bandet Uriah Heep är aktivt än idag och har släppt skivor i modern tid, dock är det en smula oklart huruvida man egentligen kan kalla detta Uriah Heep.
Bandets brokiga och olycksdrabbade historia gör medlemshistoriken minst sagt komplicerad.

1. Överlag har jag väldigt svårt för Uriah Heeps 80-tal , då de många gånger var helt ute och cyklade. Det finns många pinsamma ögonblick där kommersialism och vidrig 80-talsproduktion helt dominerar, ändå är min absoluta favorit ett 80-tals alster,  låten "Weekend warriors" är utan tvekan den stora behållning från annars mediokra "Head First" från -83.
2.1972 var det helt andra tongångar, då var Uriah Heep en allvarlig konkurrent till de tre stora brittiska Black Sabbath, Deep Purple och Led Zeppelin.
Titelspåret från "Magicians Birthday" sammanfattar den musik Uriah Heep berikade världen med på 70-talet.
3.Vi backar ett år i historien, till 1971 för ytterligare ett titelspår.
4.Världens första bekantskap med herrarna "Gypsy" är inledningsspåret på debutalbumet "Very eavy, very umble".
Låten bygger till stora delar endast på två ackord, men ack vad tungt det blir. Hammondmattorna som är ständigt närvarande är som honung för trumhinnorna.
5. Jag brukar försöka att undvika klyschorna och de mest sönderspelade hitsen i mina listor, men i det här fallet kan jag inte låta bli. "Lady in Black" från  "Salisbury"  albumet 1971 är utan tvekan en av rockhistoriens vackraste ballader.
6."Magicians Birthday" kan vara bandets absoluta höjdpunkt, ett väldigt jämnt album med många bra låtar.
7.I början av 70-talet var Uriah Heep ett makalöst produktivt band. De släppte åtta studioalbum mellan 1970 -75. Det var det få som kunde matcha.
Myntet hade en baksida, bandet brände ut sig, både fysiskt och kreativt. Basisten Gary Thain avlider efter en överdos heroin, organisten Ken Hensley får sparken på grund av sin bristande disciplin och tunga drogmissbruk. Dessa händelser var definitivt början till slutet på den klassiska eran, vissa hävdar till och med slutet för "det riktiga- Uriah Heep".
1974 års "Wonderworld", deras sjunde studioalbum, var det fortfarande stadigt i lägret.
8.Till skillnad från många andra stora hårdrocksband hade Uriah Heep en fingertoppskänsla för att välja ut just titelspår till sina plattor. På 70-talets första hälft var alla titelspår riktigt starka spår, 1975 års "Return to fantasy" är inget undantag.
9.Vi stannar tideräkningen en smula och riktar blickarna bakåt igen, till 1972 och  albumet "Demons and Wizards".
10."Sweet Lorraine" kan vara den största bagatell grabbarna lyckades klämma ur sig under de klassiska åren. En hel del folk och i synnerhet fans betraktar den säkert som "Magicians Birthdays" svagaste kort? Det kan inte hjälpas, jag älskar den! Det har jag gjort sedan första gången jag hörde den som liten snorhyvel...Frågan är om den inte var ännu bättre live?!
Live körs den lite snabbare, naturligtvis lite ruffare. Man hör de hysteriska basgångarna glasklart på deras gamla live- album.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥