söndag, juli 26, 2009

ÄCKLIGT

Alldeles nyligen var jag inne och snokade lite granna på Blondinbellas Blogg och där läser jag något om KROPPKAKOR.
Bild lånad:Kaj4

I vilket fall som helst kommer jag att tänka på min mormor Elsa... En gång när jag var en liten kicka på sjuttiotalet var vi och besökte min mormor och när vi skulle åka hem, så frågade hon oss om vi inte skulle ha med oss lite KROPPKAKOR som hon gjort för hon hade lagat till en större sats. Mums, tänkte jag för mig själv, kakor är gott:) Dagen därpå lagom till middag så fick jag mig en tallrik med just KROPPKAKOR och för första gången fick KAKOR en ny innebörd för mig och det var ÄCKLIGT och fortfarande än idag tycker jag bara inte om just KROPPKAKOR!!!! Denna story för mig in i en ytterligare röd tråd och lustighet som jag minns: I en period innan vi gick hem från mormor stoppade hon med oss en påse hemlagad choklad i olika varianter som var jättegoda, för mormor Elsa kunde ju inte äta upp allt själv som hon fått av granntanten. En gång bjöd mormor Elsa med oss hem till granntanten för en fika. Granntanten var snäll, men hon hade någon sorts hudsjukdom på armarna och de va fulla av flagor och röd hud och det enda hon gjorde eller lite för ofta kliade sig om armarna så flagorna yrde runt. Efter detta sade vi ett bestämt NEJ TACK! till chokladen och plötsligt fick också chokladen en ny innebörd såsom ordet ÄCKLIGT!!!!
Bilden är lånad från nätet...

Lördag eller Söndag?

En både trevlig och god Söndagsmiddag blev vi då bjudna på. En Söndag som var ovanligt livlig och kändes mera som en Lördag.

Här är hundarna i bild...

Nellie hade som vanligt energi ute i det gröna.

Den BlåGula flaggan svajade för vinden mot solljuset. Vädret blev varmt och soligt med vindar, vilket var förvånande eftersom det tidigare under dagen var något kyligt. Innan vi åkte ut stoppade vi nämligen ned i en kasse varsin jacka ifall att det skulle bli kyligare eller sämre väder. Men det blev fint! På vägen hem däremot hade molnen förvandlats till väldigt mörkare moln... kanske något oväder på gång?

MUSIK:

Darkthrone

MUSIK:

Old man's child

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥