lördag, juni 04, 2011

Första Lördagen i Juni:

VÄDRET: +22, sol och värme & svagare vindar, en aning blå himmel med lite dis




















~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LÖRDAGENS MÅLTID:
Ugnsčevapčiči med skivad potatis och  en sallad med  legym och en klick A-fil

RECEPT:

SALLADEN: riven morot/rivet äpple/skuren tomat/ riven färskkål
DRESSING: salt/äppelcidervinäger/ olivolja virginoil (jungfruolja)






















Först  skalas och skivas potatisen och läggs ned i en ugnsform med rapsolja i.
För att sedan ta itu med färsen:

1 kg blandfärs i en bunke över detta; pudra med  3 msk mild parikapulver/krydda (eldorado), 3 klyftor färskpressad vitlök rätt över, salta med salt  1/2 tsk, peppra med mald svartpeppar 1/2 tsk, peppra med  mald vitpeppar 1/2 tsk om lite skarpare smak önskas

Händerna tvättas under kranen men får inte vidröra eller torka något utan direkt efter detta blandas färsmassan med ingredienserna såpass snabbt att färsen inte blir trådig, men ändå att paprikan och resten av kryddorna blir något  eller  någorlunda jämnt fördelade.

Till sist formar man  den kryddade färsen till engelska ubåtar. Och läggs ned i mitten av formen.

Graddas i ugnen på  175-200 grader i ca 1 tim eller 150 grader 2 tim för att sänkas till 125 grader för att till sist innan gäster kommer stänga av ugnen helt en 1/2 timma innan.

























--------------------------------------------------------























~~~~~~~~~~~~

♥♥♥ SRC ♥♥♥:

























~~~~~~~~~~~~

MUSIK:

























♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥