torsdag, oktober 19, 2023

i VECKA 42 smak av soppa:

Något längre tur för att livas upp. Härligt väder även om kylan bet sig något fast.

 



Soppan smakade lite utav kyckling!

I soppan tillvara tar man moroten, sellerin och purjon...   fick Asterix.
I med soppspaghettin och kycklingbuljongen, sedan fylla på med lite vatten... smaksätt med lite salt eventuellt bongs buljong - grönsaker eller brynt schalottenlökfond.

Denna soppa går bra att ha med persilja i buljongen, vitpepparkorn. fond buljong.
Grunden vid stek , vit purjo - grön paprika smått. 
 Men inga hela paprikor i om persiljan är i först i buljongen.
Något sådant... i korta drag.

Lite spiskummin... vitpeppar, kryddpeppar, svart malen peppar- lite paprikapulver MILD.



Grön paprika i hela bilar som slängts i tog för mycket smak och då åker det istället,,,

Denna gång åkte persiljan ned sist. Jag hade ju skippat persiljan i buljongen. Fryst och färsk för bättre djup och smak.

Att känna sig som hemma... !
Frös in ngn matlåda - imorgon blir det soppa igen!
Jag skall nu bryta bloggen och  ta ut färsen ur frysen för upptining.
Skall rulla köttbullar med persiljesmak dessutom platta till biffar för lite mera Balkan touch -
Biffarna blir till soppan imorgon. Köttbullarna för kvällsmackor!






i VECKA 42 spotify, vilken soppa:

Mot läggdags bild 2  möter bild 3 tidigt uppvaknande.... med dagens göromål.

 


Kyckling buljong påbörjad!

Självaste sopplagning och soppspaghetti inväntar med buljong i.... I bloggandets stund svalnar buljongen för att ställa undan kyckling in i ugnen för att bevars i lunchboxen.






 DET VAR FÖRMIDDAGENS SPOTIFY:

FRUKOST och LUNCH del 1 avklarad....
Dags att fixa färdigt lunchen del 2 i samma veva som jag fixar till soppan så att den får dra  in smaker under tiden med  dagens sträckare med Asterix--. förhoppningsvis.




♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥