söndag, november 09, 2014

Mårten Gås är uppdaterad med recept del 3:

RECEPT FINNS PÅ LÄNK: Hollywood Vampire - RECEPT

Återkommer med uppdatering imorgon på detta. Vanlig blogg blir senare. nu är det hobbyrummet som gäller.


HEJ SÅ LÄNGE,RECEPT: forts... HV Diaries marinerade kalkonstek:

Goder kväll, Mårten Gås...Har lagts in på denna länk: Hollywood Vampire - receptUppdatering fortsätter med både bilder & text... både lite senare & imorgon. Dessa läggs in på direktlänken.


HEJ SÅ LÄNGE,


RECEPT: HV Diaries marinerade kalkonstek:De finns  på min hemsida HollywoodVampire.eu på menyraden i fliken "RECEPT".

Fortsättning följer när jag gräddat kalkonsteken och även recept på såsen... men såsen finns att läsa om något inlägg längre ned.
Statistik över länder som besökt bloggen inom den närmsta tiden:


Sverige

USA

Tyskland

Polen

Frankrike

Storbritannien

Ukraina

Danmark

Italien

RysslandReceptplaner och förbereder en Kalkonstek inför Mårten Gås:

Så här ser den frysta kalkonsteken ut på ca 1 kg som tinas upp i kylen.Jag har kollat runt lite på olika recept. Jag tänker göra en marinad under Söndagen, som kalkonsteken skall stå över natten och dra in sig i.
(marinaden skall vara i minst 2 timmar eller över natten högst)


Baserad på olika recept kommer min marinad att bestå utav; citron, 1/2 dl vitt vin, vitlök, salt, malen vitpeppar, olivolja & några droppar china mushroom soya + en buljong ; jag fräser/steker gul lök och i denna 1st kycklingbuljongtärning, som jag sedan häller i marinaden, när den en stund fått svalna lite.

//Dagen efter kommer jag använda skyn som blir utav marinaden och göra en sås, där jag har i creme fraiche, lite dinkel mjöl och svartvinbärsgelé.//

Först hade jag tänkt ha ris, men nu har jag ändrat mig då jag skall göra en sås och jag tycker kokt potatis till denna är godast.

Jag kommer att grädda kalkonsteken på 175 - 150 gr ca 2 timmar, därefter för att inte kalkonen skall bli för torr kommer jag att lägga en aluminium-folie över.
När jag gräddar kalkonen funderar jag på att lägga kanske lite grönsaker runt om både färska och frysta kanske får se hur jag gör med detta.

Förövrigt har jag väl i bloggen kan det vart år 2012 som jag fick för mig att göra en hel kalkon eller var det gås??? hrm*...  och det gör jag inte om. Den fyllde hela ugnen då vi har en liten ugn. Den blev genomstekt bara på en sida, men vi åt  utav det genomstekta och blev blev mätta, därefter fick den vara i ugnen mycket längre tid. Det blev bjud-middagar i 3 dgr eller något... Nu har jag lärt mig av felen jag gjorde då.
Citron är alltid bra att skrubba gås/kalkon med för att få den mera hygienisk och smaken utav citron är inte fel den heller.
Fast denna gång är det en kalkonstek så jag behöver inte skrubba denna, men nätet måste sitta kvar för annars ramlar den isär.

Jag är väl förberedd!
Det blev ingen Draculafilm. Den tar vi någon annan gång istället blev det TV-serien Crossing Lines...
GODER NATT,
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥