tisdag, april 26, 2011

Nääs omgivningar:


En bra stund innan vi skulle ut sååå ringde det överraskande nog inte en telefonförsäljare utan en arbetskollega och denna gång blev det faktiskt ett något kortare samtal, kanske solsting för oss bägge här.

Lite ditt och datt och naturligtvis om jobbet, eftersom man är arbetskollegor fortfarande, men den biten blev mycket liten.

Efter samtalet en något kortare tur ut idag vid NääsSlotts omgivningar som kan tyckas menlös just för oss idag då ingen av oss mådde riktigt bra... än mindre jag... faktiskt... Men det hade inte med den härliga miljön att göra.

 Men vi slöts upp vid bilen... Jag tog en väg och Gert en annan till bilen. Ärenden som vi skulle gjort idag fick helt enkelt skjutas upp, såsom att handla bl a livsmedel...Det är inte vi som står för dessa byggen och planteringar som börjar dyka upp... men bikuporna tittade vi på avstånd, men dessa tog jag aldrig kort på... kanske nästa gång när det nu blir. Vi får se vad denna koja kan bli för något. Bänkar fanns det gott om nu.

Zorrohannen är jättebra ute på alla sätt och vis och pålitlig och han har tydligt visat att han stolt vill gå själv och inte med galna tikar... Därför har vi honom lös... sååå ofta vi kan. Fast det händer speciellt nu i värmen att han vill inte lyda riktigt. Det var mycket hundägare ute idag, sååå Zorro kanske måste till sist även han med.


Men vi alla har piggnat till här nu. Och hundarna sover och har lugnat ned sig nu efter lite uppmärksamhet och någon klapp.

SAGOLIKT, ELLER HUR???
~~~~~~~~


Väl hemma lägger jag mig på sängen och vilar med ryggen uppåt ca 30 min... När jag tar mig ur sängen först då blir det kaffe. Vi alla här är helt utslagna... De fick var sitt tuggben, men Titti är för trött att äta denna nu, sååå jag lade tillbaks denna... De äter givetvis inte tillsammans med sina tuggben.

Det var hårda dagar för oss alla här... men nu är det svalka så här på kvällen och något nattakäk här istället...


Imorgon skall vi göra våra ärenden och på Fredag hålls en middag här: Korv Stroganoff med ris
( Linda Thelenius recept är riktmärket... falukorv, lök, lösvikt 3-5 st champinjoner, creme fraiche, köttbuljontärning, tomatpure, ketchup, mild paprikapulver, vitpeppar, salt.)
Bara en liten skillnad jag gör på denna och i ugnsform in i ugn istället...

Det gillar vi alla här.
Och så skall vi se på TV  "monarkibröllop" direkt från London, England... och så måste man få ihop detta med promenad i det hela... jag får nog kolla upp tidsSchemat också... något till TV efteråt... kanske punchpraliner eller något;) Man vet aldrig...

Imorgon är vi bjudna på kycklingsallad...


Och nu skall jag skriva en köplista sååå att man inte köper för mycker eller för lite,

Tjing,
//Harriet


Veckans citat:


""På grund av ett tidigare okänt universiellt fenomen... hör en man aldrig vad man säger första gången... "
Estelle Getty


 ~~~~~~

NATTAKÄKET : "blandfärsklämma"
Lite milda, lite rapsolja, lite purjolök, lök, köttbuljongtärning, tomat, riven morot, lite mild paprikapulver, pytte salt, pytte vitpeppar...


Klämman till höger på min tallrik var till jyckarna som delades i 3 bitar..."Det är citronvatten i glaset... "


~~~~~~


VÄDRET: sol & värme med svag bris  och + 19


Riset står på spisen...


Ugnsfisk: ugnsform, rapsolja, några spenatbitar, några grönkålsbitar, lite wok, det sista ur min frysta thaipåse... smulad 1/2 fiskbuljongtärning... fisk och till sist smulad 1/2 fiskbuljongtärning och pytte med vitpeppar på...


Salladen: skuren tomat, riven morot & rivet äpple... blandades och ingen dressing eller kryddning, saltning i detta... det är saftigt nog...

Under tiden bloggar jag och för in en tid i almanackan och kollar lite förstrött i denna...

Och till sist ljuv musik...


~~~~~~~~~

MUSIK:
Mitt allra senaste alster:


Får se om jag spinner vidare på någon till... att låta hjärna få flyta lite i någon sorts flöda... "hjärnsläpp" i det fria.

~~~~~~~~~~

MUSIK:


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥