torsdag, januari 01, 2015

Nytt år med nya löften & bittra sanningar???:Här är det inga falska löften/våga vara modig/vara präktig med mera...


Jag kan knappt längre minnas när, men jag fyller år på nyårsafton, tror ni jag fått några eller infriat nyårslöften? Nähä, istället har jag från den första da'n jag kan minnas fått lära mig att den allra första dagen på året... hur du gör denna dagen eller hur man mår eller upplever man denna... sååå blir resten av året.

Därför brukar jag minnas nyårsdagarna - den allra första dagen på året.

Jag minns några med vackert rofullt väder och promenad, men också några nyare nyårsdagar... Det var första gången vi tog in på Grindstugan i Tjolöhomslotts omgivningar. På vägen till Tjolöholm ligger ett hundpensionat, där fick jyckarna vara då Grindstugan inte är djurtillåten.

Jag minns tydligt den vackra utsikten när man vaknade och vädret kunde inte ha blivit härligare än vad en nyårsdag skall vara. Jag var ute lite i omgivningarna tidigt på morgonen. Det hela slutade med att jag flög i svarthalkan och min mobil likaså. Jag fick fruktansvärda skrapmärken som vid det här laget är borta nu, närapå värken också.
Jag plockade upp min mobil och till min lättnad funkade denna, men mobilkameran hade tagit en rolig bild samtidigt som denna flög i luften.

Så här blev bilden:
En härlig eldstad hade vi också:
För nyårsafton 2008 och Nyårsdagen 2009 blev ett h-lv-t- för mig... Tänk jag bara låg orörlig och kunde varken röra mig eller göra något och grät istället på Nyårsdagen, då mina föräldrar kommit just hem från en resa och tittade snabbt in hos oss. Jag måtte ha skrämt upp eller chockat dem.

Efter allt hårt som man fick emot sig... var det här i Grindstugan som livet började sakta återvända tillbaks igen...

... och visst är det bättre att leva på minnen än på bara tomma löften och ständiga förbättringar, även om de kan vara dåliga... tiden läker närapå alla sår...

... sååå försök tänka på detta och en dag sitter du där med både vackra/usla mindre dåliga nyårsdagar...NYÅRSDAGEN - 1 :

NYÅRSDAGEN - 1:a Januari 2015 - startar med en middag och klass 2 varning.

TORSDAGENS: /dillkött med rotfrukter & potatis/sallad/citronVatten/


Det regnade lite granna ute, dessutom började det att blåsa till. All snö/is/skare/slask är helt borta.

En stormvarning klass 2 är utfärdad för natten... 
Kaffe och gammaldags ugnsäpplen & päron med vaniljsås var smarrigt värre till bloggen... Jag känner riktigt att jag rullar fram här.


Det blev en jättehärlig start på året...


GOD FORTSÄTTNING eller GOD BÄTTRING som vissa tydligen föredrar...
I vilket fall som helst, så rullar livet på som vanligt.
HÄROMSISTENS... FILMER:


THE TWO FACES OF JANUARY (2014)

JÄTTEBRA! Längesedan sist jag såg Kirsten Dunst i en väldigt bra film.

THE MIRROR CRACK'D (1980)

HEJ SÅ LÄNGE,

GOD FORTSÄTTNING 2015:


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥