onsdag, februari 16, 2022

thieves of the wood VECKA 7 känsla av Robin Hood:

 


Nästa serie som står på tur är en belgisk kostym-serie i 10 delar "Thieves of the wood" från 2018 netflix baserad på boken "De bende van Jan de Lichte" 1957 av Louis Paul Boon,om den verklige flamländaren och laglöse Jan de Lichte, som under åren 1740-48 ledde en liga som tillhandahöll ett laglöst läger i Raspailleskogen.

 Ikväll kommer vi fortsätta att se på "Katedralen vid havet". Författaren tillägnade denna bok och uppföljaren åt folket som byggde upp Katalonien.
Redan i starten av serien märker man att att mannen av folket hade ringa eller ingen makt alls och kvinnan av folket var helt obetydlig. De kvinnor som hade eller fick makt stod bakom en make med rang och syntes ej.
Både för män och kvinnor kunde ett äktenskap löna sig.
Här skildras tydligt rang och börd, liksom dålig struktur i hierarkierna, även fattigdom och svält. Ett redan härjat "samhälle" blir än värre av dålig skörd, då fattigdomen börjar kliva upp i skikten. Vid sidan om allt detta också ond bråd död oftare än bra. Hårda bråda tider!

Just nu tar vi bara ett avsnitt åt gången. Lite annat som tar upp tid också, men ser fram emot denna Robin Hood liknande storyn "thieves of the wood" att se efter detta.
Mitt i allt detta skall vi hinna med nya Beck filmer... en tredje av de fyra är snart på gång och till våren se sista säsongen av Gåsmamman.




Men ack så poetiska de blev när de blev överblommade... hade allt kunnat haft kvar något dygn till.
Tulpanerna är nu slängda! 
FRUKOST: gene "original" LUNCH: tonfisk/kesomacka & fruktbricka
MELLANMÅL sallad
MIDDAG ONSDAGENS felix små delikatess köttbullar med kokt potatis morot
Mindre blåsigt med någon enstaka regndroppe... På väg hem försvann blåsten helt och även regnet. Vädret lättades up något! Vaknade idag med något ljusare ute förövrigt dystert...
Annars blev det en slapp skön tur ute...
Inte är det Robin Hood. Det är ju Asterix!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥