söndag, juli 24, 2011

En Söndag i lugna puckar:
VÄDRET: +14, lite blåsigt och disigt


Idag steg jag ur sängen vid 13-tiden och satte igång helt. Jag tar hand om allt och låter Gert få en skööön vilodag, njaaaeee... Gert skötte maten åt hundarna och förhoppningsvis disken;)

Gert får allt oxå ha sig lite vila, när jag oxå får ha min ibland...

Sängen är bäddad:)
SÖNDAGENS MÅLTID:

Ugnen står på 100 grader då varmrätten är klar för att hållas varm och för smakens skull dras in.

Riset står klart på avstängd platta:UgnsGratinerad Kassler står redo; med klicken creme fraiche på varje och lite tomatpuré  på botten lite rapsolja
Sallad:  Blandas; riven färsk vitkål med äpplen skärd i bitar, lite salt och vitpeppar på detta läggs Legymer; tomat, lök, morot

Dessert: klick av röd vattenmelon, klick av bananer, klick av creme fraiche blandat med russin


DRYCK:  vatten och ca 1 - 2 citroner; bortskuret citronskal där jag skärt citronen i 2-3 bitar... skall förvaras i kylen och kan då fyllas på med endast vatten... citron eller citroner byts när det börjar bli grumligt i botten... ca 1 gång/ vecka byter jag ut citroner och diskar ur ordentligt dryckeskannan i samma veva:


Kaffe & Te står klart:Ett dukat bord där salladen och desserten skall oxå placeras...Här är jag -  när allt är redo kopplar jag av med en blogg i väntan på gäster:


UNDERKLÄDSEL: från PROVEA

BH:n har jag haft ett bra tag och på denna har jag tagit bort all bygel  och duger bra för mig fortfarande och färgen är i gult:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:


DOORS är inget som körs så ofta här, men denna platta är grym och både Gert och jag gillar denna, men lite ombyte förnöjer ibland:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
FILM: En film att se någon gång framöver:


NattBloggen:
VÄDRET:  VINDSTILLA , +16 och inga skurar

BalkongDörren står helt vidöppet... och nattens tystnad slår emot oss. Mycket lugnt och tyst för att vara en LördagsNatt under sommartid med dessutom härligt väder. NattaKäket: vetevikare med bordssmör "Becel Gold" , vid sidan om tallrik någon skuren starkostbit och tomat. Efter detta smällde vi i oss Mazarin "knäck" och den var ruskigt god:)
Lite senare till nattens film; lite alkoholfritt rödvin från ICA Maxi "Merlot" kändes superbt.

... och ett "JAG" redo för nattbloggen:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
FILM:

HANNA (2011)

Flummig och något annorlunda film... skööönt flummig inspelad.
----------------------------------------------------------

 Nattens SkrivBordsBilder:

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥