fredag, oktober 28, 2022

Ugnsgrillat mitt i höstkänslan:

Čevapčiči
Förberedde först med att hacka en bit utav röd spetspaprika och att pressa vitlöksklyfta.
Pressade även lite utav den hackade paprikan med vitlöken för mera saftiga färsbitar, men inte all paprika, för att lyfta fram paprikan.
Saltar och pepprar färsen i detta fall - blandfärs - med malen svart peppar och kryddar endast på med mild malen paprikapulver. Till sist i med pressad vitlök och röd spetspaprika som även är smått hackad... använde inte mixerstaven, vilket man hade kunnat gjort...
Fesligare saftigare Čevapčiči när man har fin röd krispig spetspaprika hemma!
Jag köpte vitlöken från ICA och det var faktiskt den finaste och bland den största jag köpt, så jag har några stora klyftor över... sååå jag funderar på att göra Čevapčiči igen nästa vecka för att få användning av denna fina vitlök, inte så ofta jag använder vitlök nämligen.
Jag hade kunnat forma Čevapčiči kanske lite snyggare. men använde näven och in i ugnsformen snabbt... ca 30 min i 175 gr... och på med folie för att ätas senare.

 

FRUKOST gene tunnbröd original
LUNCH pastejmacka & fruktbricka
FREDAGENS MIDDAG Čevapčiči med kokt potatis/morot och kålsallad

Jag har nyss ändrat några inlägg vid frukost är det original och inte fibervariant. Jag kopierar oftast text, men det var ändå slarvigt att inte se skillnad på röd/blå färg. Blått är fibervariant, Rätt skall vara rätt... kanske var det inte första gången. Det var bara några inlägg som tur var... ! Jag upptäckte detta först nu!

Imorgon kan det bli lite gravsmyckning... men det blir ingen skrytsmyckning... enkelt och hyffsat pris!

Vackra hösten!
Slappt blev det idag... Jag kände mig smått trött!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥