måndag, oktober 28, 2013

Slapp Måndag i dystert mörker/MUSIK- tobbes 10-i-topp ANTHRAX:

MÅNDAGENS MÅLTID: /kycklingspett & pommes/Sallad/CitronVatten/


Dags att byta plagg till imorgon: MATHEM.SE &MAT.SE.

Jag har väl blivit bättre på att veckoplanera. Det är detta jag strävar efter att försöka göra.
Fördelar med att beställla hem maten är inte bara bekvämligheten utan jag märker hur jag kan få ner matpriset, men ändå unna mig mat.
Runt ca 1000 -1500 spänn per vecka är strävan att hålla; mer eller mindre. Ja. lite under 1000-lappen kan det bli om man har tur.
Jag invigde min vinterjacka idag som hängt ett tag. Jag är jättenöjd med denna... uppsatt hår/pannband... och lite sådant.

Jag "snodde" en hundägares tid idag... och hundarna sprang för att träffas. De har träffats förr fast bara kopplade och detta är ingen hit.
Det gick utmärkt. Min lösa och den andres lösa. Jag gick i för väg och mina jyckar kom springandes till mig, när ägaren hojtar till sin hund:- Vi tar en annan väg...

Jag vände mig om och såg ägaren försvinna medans ena jycken kom springande mot oss och den stannade en bit ifrån bredbent. Den gav två skall, som att hälsa och samtidigt tala om håll er samman... så håller jag mig till min flock, sedan försvann denna.


Lite spritzer värmer jag  mig med här hemma nu; sedan jag kom hem...  Kaffe fick jag i mig förut.
Det blev mörka bilder ute. The Goatlord gillade inte detta, men det är min blogg.
Jag sade bara att det får bli så för denna gång. Jag ville testa lite mörkare bilder och de blev lite för mörka.

Nu börjar livet...
Jag skall surfa lite och försöka även hinna läsa snabbt lite bloggar. The Goatlord är just nu inne i hobbyrummet och kollar en Lou Reed DVD. Lite bakgrundsmusik har jag när jag bloggar ikväll.

HEJ SÅ LÄNGE,~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK: Tobbe's 10-i-topp ANTHRAX
1. Den inleder debutalbumet, därmed kan man säga att den inledde Anthrax karriär. En riktig käftsmäll är det i alla fall, alltid närvarande på gamla blandband. Hade anthrax fortsatt hela karriären i den här stilen hade de naturligtvis stått högre i kurs här hemma, nu ägnade de tyvärr alldeles för mycket tid åt rap, hardcore och diverse obskyra experiment istället...2. En riktig klassiker i min skolbok, betydligt mera kul än ständigt hyllade Caught in a mosh.
3. Inte helt otippat är vi raskt tillbaka till debutplattan. Hela den amerikanska thrashmetalrörelsens nationalsång: Metal thrashing mad... det var tider det, när Anthrax hade långt hår och körde med falsettskrik...4.Madhouse från andra albumet Spreading the disease. Här är tongångarna mera amerikansk sk. powermetal i samma skola som Metal Church och Savatage än klassisk bayareathrash. Men det är en kraftfull tunggungare!5. Man kan lugnt konstatera att Anthrax hade en fäbless för ordet Metal i början av sin karriär. Här känns de lite som Manowar i både text och musik. Men det är väl knappast någon nackdel, Manowar var ju en rekordelig orkester i början av sin karriär.6.The Enemy känns nästan som Anthrax försök att vara lite kommersiella i allt headbangande? Här är det lugna tongångar, stämsång och rena Mötleytrummorna. Men enligt min mening en av Anthrax allra finaste stunder, då de visar på mångsidighet utan att helt balla ur.7. Ingen skräll direkt, här kommer det mer från debuten. Men det var ju thrashmetal vi snackade om, då får vi lov att spela det också.8.Lite motvilligt får jag väl lov att lista en låt från tokhyllade Persistence of time. Dels för att undvika tjatigheten med att nästan bara lista från debutskivan, sedan för att världen verkar älska den här skivan...9. Men nu får det vara nog med funkiga alternativa tongångar.10. Nu fyller jag mina lungor med rejält med luft, jag låter mitt ego tala till fullo. Jag skiter i om världen geniförklarat Anthrax för deras senare alster, i min bok skulle forsatt som de inledde. med skön ruffig heavy/thrashmetal :)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥