lördag, augusti 03, 2019

Solsken hela da'n :

Solig dag  och vindstilla... Lyckliga Lottorna klarade sig väl över sommaren  och Lavendeln och Begonian är så mycket lättare. svårast upplever jag den sista växten i balkonglådan - Krysantemum 




Jag tog mig idag till en favoritplats som det var ett litet tag sedan, eftersom solen ligger på så hårt över där. Idag var det något svalare i skuggan. Meningen var att jag skulle ta en kort sola och just här kan jag ha de bägge hundarna lösa, så att de själva kan välja ut en plats i skuggan, plus att jag har ett kort promenadstråk för de båda.

Det var väldigt få folk ute och jag hade heller ingen tanke på att det är Lördag idag... Jag har ingen tankeverksamhet alls. Plötsligt står vi i möte med en av flickorna vi mötte för ett tag sedan, men hon var inte ensam som tur var. Hon ville gärna hälsa på Asterix. Det gick bra först, men plötsligt snurrar han i luften och ger ett ljud i från sig... En röst säger till flickan: - Nu räcker det!
Helt ärligt ville han med största sannolikt haft lite mat. Därför har jag ibland med mig varsitt Pedigree tuggben med mig ut till jyckarna och idag var som tur en sådan dag - för att det skall bli en överraskning för jyckarna så blir det inte jämt och ständigt.

De fick sina tuggben vid favoritplatsen och där har de börjat känna sig som hemma, dessutom är det väldigt lugnt här med få folk här... främst cyklister som håller sig om sin sida och led ett stenkast bort men ändå inte för nära.



Asterix har nu hela julimånad fällt sin päls och är nu så gott som färdig.


"Skunkis" överst
"älvan" på de nedersta bilderna
Dessa två är kompisar...
Ett gäng "corydoras"
Överst en vanlig fläckig pansarmal "corydoras i viloläge!
Bild 3 "pandor"
Längst ned vanliga metall pansarmalar.
Fläckig och metall corydoras är de allra vanligast förekommande.
Dessa bör det vara lågt pris på... Dessa två arter lever också längre och är minst känsliga.


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥