fredag, november 11, 2022

Stubben börjar ta form🪓:

 



Tårtstubben har nu tagit sin form och är nu inne i kylen. Imorgon blir det både vispgrädde och lemon curd grädde som skall på och även riven choklad överst!
Jag får se när jag hinner blogga... kanske farsdag... för imorgon är jag upptagen.
Recept på apelsin sockerkaka igen blir när tårtan åker in i bloggat...
men den som följt bloggen kan jag berätta för att det blev 3 st ägg och ca 3, 5 dl dinkelmjöl pågrund av att mjölet var slut i förpackningen men jag hade en oöppnad. I vilket fall som helst så trodde jag inte att det sista mjölet var mer än 2 dl... och hällde i ett dl mått med 2 tsk bakpulver, så därför 3 ägg. Ca halva färdig smet hälldes i smord form där jag fördelade 2 dl frysta blåbär, därefter resten med smet över.
Jag följde receptet förutom att jag gräddade kakan i ca 50 min istället för 45 min....
 PERFEKT!

Kakan fick svalna i formen innan jag vände på denna och kapade av ändarna, först därefter lade jag på ett tunt lager av några jordgubbar för att stå över natt och bli saftig.

En go' fika vankas ikväll!
SOPPA IGEN! men utan selleri... och lite fryst blomkål i!


Här påbörjas tårtstubben!
Det blev för mycket för blogg både soppa och tårt-bak!
Jag återkommer med tårtstubben!
FRUKOST gene tunnbröd fibervarianten LUNCH pastejmacka & fruktbricka
FREDAGENS MIDDAG soppa med panerad fisk fish & crisp
Milt väder... och små vindar gjorde att det var mindre fukt ute än övriga dagar...

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥