TĂ„rtstubben har nu tagit sin form och Ă€r nu inne i kylen. Imorgon blir det bĂ„de vispgrĂ€dde och lemon curd grĂ€dde som skall pĂ„ och Ă€ven riven choklad överst! Jag fĂ„r se nĂ€r jag hinner blogga... kanske farsdag... för imorgon Ă€r jag upptagen. Recept pĂ„ apelsin sockerkaka igen blir nĂ€r tĂ„rtan Ă„ker in i bloggat... men den som följt bloggen kan jag berĂ€tta för att det blev 3 st Ă€gg och ca 3, 5 dl dinkelmjöl pĂ„grund av att mjölet var slut i förpackningen men jag hade en oöppnad. I vilket fall som helst sĂ„ trodde jag inte att det sista mjölet var mer Ă€n 2 dl... och hĂ€llde i ett dl mĂ„tt med 2 tsk bakpulver, sĂ„ dĂ€rför 3 Ă€gg. Ca halva fĂ€rdig smet hĂ€lldes i smord form dĂ€r jag fördelade 2 dl frysta blĂ„bĂ€r, dĂ€refter resten med smet över. Jag följde receptet förutom att jag grĂ€ddade kakan i ca 50 min istĂ€llet för 45 min....  PERFEKT!
  Kakan fick svalna i formen innan jag vÀnde pÄ denna och kapade av Àndarna, först dÀrefter lade jag pÄ ett tunt lager av nÄgra jordgubbar för att stÄ över natt och bli saftig. |