fredag, november 11, 2011

Mårtensdagen del 2:

( ... en annan grejjj med gåsen är att levern skall jag hädanefter slänga helt och hållet.Hundarnas magar krånglade av denna, men det fixade sig och nu sover de gott. Idag fick hundarna då istället onaka fil i sitt hundfoder... Levern är vidrig. Men förövrigt blev gåsen bra och detta är en maträtt som vi inte äter ofta direkt;)  ...men nu var detta gjort då...

...och duschslangen läckte, men nu är denna utbytt :)


VÄDRET: ca + 4, en lättare vind med klar himmel

MÅRTENDAGENS MÅLTID: sallad, gås med ris och kaffe med en äppelkaksbit
Promenaden blev skööön... väl hemma sätter jag på en tvätt och tar en snabbdusch. Nu pimplar vi kaffe och lyssnar på muuusik och varvar ned oss med kaffe. Mina 2+2 tabletter inför natten tänker jag ta vid kl 21.00 idag.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:

Mårtensdagen:Vaknade av en enda dagtablett runt kl 11.00 och steg sedan sakta upp runt tolvtiden för att slappa och ta det lugnt här... musiken sattes nästan omedelbart igång.

Vid kl 13.30 satte jag på ugnen för att grädda gåsen på ca 150 grader i ca 1 timma och stängde då av ugnen för att låta gåsen återanvända sig av ugnen.Nytt ris med BrysselKål kokades upp och plattan stängdes av och riset med brysselkålen fick stå under lock. För att senare lägga i riset blandat med creme fraichen från igår och blandas försiktigt för att till sist hälla i lite nytt vatten för att kokas upp och med en gång stänga av plattan för att bara låta detta få stå.Vid kl 13.30 satte jag på ugnen för att grädda gåsen på ca 150 grader i ca 1 timma och stängde då av ugnen för att låta gåsen återanvända sig av ugnen.
Dukat och klart:


Jag som bäddat sängen idag... Strax mat,

 //HV

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:------------------------------
MÅRTENSDAGENS WALLPAPERS:
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥