onsdag, januari 13, 2010

Rättat fel:

För den som läst bloggen... det var givetvis Nellie och inte Gert som gjorde skällningar... snurrigt där.

Jag har varit inne på Teds Universum och Blue Virgin Isles och på min egna officiella hemsida Hollywood Vampire ~ Harriet Marianne von Brömssen ~ HV... och sist hit för att kolla något fel, men Gert är trött efter bilkörningen, så då blir det ännu snurrigare, men jag fick se detta och det är helt faktafel:) och myspace något snabbt och facebook väntar jag lite med för nu skall jag vila mig lite.

Tillägg:

En liten kul grejjj med Anders är att han fick problem inne på banken pågrund av både sitt namn och utseende... Anders hävdade att han är inte Tomas utan Anders, men banken trodde honom inte... De var säkra på att han var Tomas... trots legitimation...

Anders har ibland gjort teaterövningar med Tomas. Anders gillar framförallt teatergrejjorna med Tomas... såsom: Per Günt, Bellman och död mans hand. MEN; Buller i bock och revyer är inte hans sväng... och inte heller Albert & Herbert eller "kyparen"... eller filmerna eller Saltön... ... och trots detta blev Anders kallad för "Hebbe lelle"... :)

FJÄRÅS: de 3 svarta fåren

Allmogebyn: arbetarbostad:)

MÅNDAG
Packat och klart för att vila ut blev det nu hundstugan på Tjolöholm. Mina föräldrar dök upp sent på en kopp kaffe... Vi kände oss inte att vi mådde så bra någon av oss därför valde vi att vila ut helt och hållet i hundstugan. Men vi var beredda att ta det som var ledigt och detta var en impulsgrejjj. Något billigare än Grindstugan som räknas till "lyxsviten"... Det roliga är att jag blev väckt av Nellie... Jag och Gert delade säng... Jag brukar ligga innerst men här i stugan gjorde Gert detta... Nellie gjorde små tysta skällningar/ljud och jag var så trött att jag bara slöt upp ögonen och mötte Nellies vi bara tittade på varandra "ögon mot ögon" sedan somnade jag direkt igen om... men kul:) Förövrigt var hundarna mycket duktiga här då... och vi var med och allt vara bra och lugnt...

TISDAG
Lagom till våran frukost dök Gerts kusin Anders upp vid 13 snåret (mobilt samtal), meningen var bara en titt in, men det blev vid 17.30 någonting.

Det blev mycket sagt och tiden sprang långt mycket mera än vad vi hade trott. Men ialla fall skulle Anders undersöka mer om släktet nr. 932 om bråket mellan Stenbockarna och Brömssen... Brömsebro har med släktet att göra... Anders skulle försöka kontakta en släkting för gemensam forskning kring detta, eftersom den personen vet ganska mycket mera och håller på med släktforskning. En mycket trevlig kusin. Nu har jag träffat på släktet nr. 932: faster Gulli och faster Agnes, kusin Roland och kusin Anders, förutom min svärmor Junis... kanske blir det någon mer någon gång längre fram... Anders verkade intresserad av någon sorts träff längre fram om han får ihop några stycken åtminstone... vi får se?

Det blev mycket mörkt efter att Gerts kusin åkt. Men vi tog oss en tur ut ändå med snabbvisit uppe på bräckan. Hundpromenaden uteblev och Nellie och nån mera hund blev inlåsta i "sovrummet" och Nellie skällde hela tiden under Anders vistelse. Men det var inga problem att lyssna på för ljudet blev dovt i ett annat rum:)))
Anders fick en sammanställning av mig innan Anders försvann ut...: Första anblicken gör en skrämd... Ser ut som Tomas men är inte Tomas!!! Men efter träffen är du mera lik våran granne under... både till sätt och sedan efter mycket tid även utseendet mer än Tomas... och det blev en snabbprat om detta och kopplingen till Junis... Grannen under, hans farsa bodde där innan och var (kan ha varit runt 40-talet, vi har även sett gamla GP artiklar) en orienterare och Junis när hon flyttade in hit i våran lght... Junis kände redan "Folke" från skogen som orienterare, när hon flyttade in. Men, men... nog snackat om grannen... Det är nu Folkes son som bor under oss nu, som påminner mycket om kusin Anders på ngt sätt. När Anders åkt... gjorde vi iordning oss för en biltur ute i det svarta mörkret. Det blev bla Bräckan. Väl "hemma" i stugan blev det lax och färsk bandspaghetti. Vi vilade oss för en go' dusch... vid 22tiden... men det blev en kalldusch! Varmvattnet försvann... och jag försökte så gått det gick att få bort tvålen på Gert... och för mig schampo... men vi blev rena... men stugan var varm!!! så vi hade lagt upp inneklädsel och bytet... det blev snabbt att plocka på sig. Och värmen kom snabbt och vi kollade på TV " Alexander den store" och käkade tonfisksallad med Kiviks Jordgubbsmust. efter detta glass och jag tog mina tabletter och sedan väntade vi in Gerts klockslag för tablett och gick och lade oss och vi somnade bums...

ONSDAG (Idag)
Gert vaknade före mig och hojjtade nu är kl 10.00. Jag svarade:- Några minuter till... ähhh, åtminstone 5-10 min... så jag slipper stressen.

Sakta käkade vi frukosten av det som fanns kvar. och Gert tog disken och jag plockade undan packningen och hundarna fick sin rastning.

Vädret är fantastiskt idag: med solljus & snö... därför blev det en kort visit uppe på bräckan i Fjärås. Därefter åkte vi lugnt hemåt och det blev "Allum" för affären Clas ohlsons skull... en packe CD och DVD och bläckpatroner. Sedan hem... väl hemma "flög" jag ut för att plocka bort utomhusbelysningen på balkongen. Medans jag gjorde detta plockade sakta Gert bort stakarna från fönstret, sedan tog jag vid eftersom han var trött... och vattnade blommorna.

Nu har vi vilat för vi har varit mycket trötta. Och nu är vi bägge direkt på PC. Det som var över tog vi med oss från stugan på Tjolöholm.

Så det blir hemmalagad snabbmat: färsk bandspaghetti... lax i ugn med olivolja, spenat, creme fraiche och strödd fiskbuljong på.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥