lördag, augusti 17, 2013

Vi skall ut på landet och ha det flanders... :


Lördagens Måltid:  /Risotto/PressGurka/Radenska/

Rester över så att jag kan ta det lilla lugna med matlagningen imorgon, för jag skall se över städningen lite... om något kan göras.

Vi får besök i nästa vecka av  en "specialgäst - Gerts kusin" nämligen i nästa vecka på middag. Jag vill då ha någorlunda fint här...En skön åktur ut och en härlig promenad... Här var det något vindstilla.  Underbara fårhorden...
Så här ser balkongblomsterlådan ut sedd utifrån när man kommer hem.

Halta Lottor och en begonia somtagit sig och börjar blomstra av gulablommor./pyjamas/hobbyrummet/tjejerna Nellie å Titti/sista kaffet inför natten/TE/något att intaga/Film... eller serie/vila/reclinerfåtölj/brickbord/... ... ...

Soligt och uppsminkat:

Solen ligger på idag... +19. Jag tar en kortare balkongsittning för att kolla in läget och samtidigt känna på solen, men jag tröttnar fort.
 Smink endast runt ögonen.

Det börjar ge resultat de där receptbelagda D-vitaminerna... Känner mig fräschare.
Någon gång till hösten skall jag kolla upp mina värden igen... får väl se då hur det går.
(Tippar på att min ämnesomsättning fortfarande ligger på gränsen.
Så länge denna gör detta finns inga råd bara om denna skulle förändras.)

Jag har lite lätt förberett maten och under tiden bloggar jag.

När det gäller GöteborgsKulturKalas är det flera år sedan som man var där och  tröttnade lika snabbt på denna. Det blev väl ca 3 år i rad. Då hette det kort och gott endast GötebarsKalaset.
Vi är inte traditionella här och gör rutinmässigt samma saker året runt utan testar något i en period.
Det rutinmässiga som vi gör är hundarna + att komma ut i naturen ger en hel del syreupptagning och förfriskning.

TOIL GIRL harriet from Sweden:

Morgonmejls har jag fått och jag har klippt ur en liten del ur mejlet, som inte har någon som helst relevans för bloggen/offentliga rummet...


Klart du ska vara förbannat stolt Toil Girl, i min värld är det hur stort som helst. När målade han dig? Jag tycker mig minnas din bild från några år
tillbaka, men jag kan ju ha fel??? Du har verkligen ett härligt sunt självförtroende och en positiv inställning till livet, det är så underbart med din
blogg mitt i våra gråa snedvridna värld.


Ha det gött/Tobbe

--------------------------------

GOD MORGON, TOBBE!

Kul att du känner till Toil Girls och jag är så stolt. Åh ja... Sååå polletten trillade ned till slut att jag är faktiskt svensk... ha ha ha.
Kul att du gillar bloggen också och att den känns positiv. Just denna kraft kommer lite från LES TOIL målningarna... och nu från ditt gehör:)

 
SVAR:
  1. Första målningen Toil Girl "Harriet" blev målad år 2009
  2.  Andra målningen Flower Girl "Harriet- CotswoldKing" blev gjord i våras år 2013. Denna är ett sidoprojekt, som är meningen att kanske bli en kalender någon gång längre fram och ingår i en FLORAL-SERIES.
  1. Min första kontakt med "Les Toil" var runt 2005-2006. Men det blev aldrig någon målning då. Sedan gick det ett tag och först då lossnade det för mig, då visste både jag och Les Toil hur slutresultatet skulle bli.
  2. Andra målningen är helt och hållet "Les Toils" projekt och val. Slutresultatet blev förstummande inga ändringar där inte. Färgvalet var perfekt - motpol till den första målningen.

HÄR ÄR DE:året 2009 
                                                                                         året 2013
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥