lördag, mars 31, 2012

SOLJANKA:


LÖRDAGENS MÅLTID: SOLJANKA/pain rosette "baguette-grov"/alkofritt vitt vin/Kaffe/KamomillTe:RECEPT: SOLJANKA (grytsoppa - Ukraina/rysk)

 Redaskap - 2 st kastruller

Kastrull 1: 300 -500 gr kassler/ 400-800 gr falukorv/några champinjoner
Allt välskuret och blandas i en kastrull med rapsolja/klick milda och puttras under tiden som man  håller på med kastrull 2. Men titta till kastrull 1 och blanda om lite så att det inte fastnar på botten eller bränns vid.

Kastrull 2: rapsolja/klick milda/ i detta blandas och steks den skurna smörgåsgurkan eller saltgurkan/2 st hackade gula lökar och en bit purjolök/2-4 st skalade och smått skuren potatis och morot/4st skurna röda tomater/350 gr mild Ajvar/ någon svätt vatten och låt detta puttras med eventuellt ca 5 st lagerblad/innan kastrull 1 hälls i kastrull 2 plockas lagerbladen ur och kokas upp för att sänkas och låt detta puttras för att stänga av helt och då lägg i eventuellt persilja eller dill. Låt stå ca 30 min och sedan är detta redo för att ätas.

Smaskens, trots att jag avstår att krydda (föutom lagerbladen) och salta/peppra är denna en smakrik rätt:)The Goatlord diskar upp allt snabbt innan vi intar kaffe/Te:


.................
Lördagens promenad på en timma:


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:


FILM:

  *Väldigt bra och rolig - Det var längesedan man skrattade åt en svensk film, mycket bättre än första filmen*

Jag läste lite på nätet och så vad en del tycker om denna bl a recension, men de finner denna lite trist,  speciellt då inte barna är med.
För min del tyckte jag den var roligare än 1:an, fast jag skulle aldrig gå och se en sådan här film på bio... men det är väl underförstått!!!

SVENSSON SVENSSON ... i nöd & löst (2011) Komedi/Drama


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥