fredag, november 04, 2022

Helg-feeling med mörkret:

 Den som dræber - those who kill

Från Telenor stream via-play har vi nu påbörjat den danska krim-serien "Den som dräper - mörkret" som har en klassisk handling om och med seriemördare.
Det var ett tag sedan vi såg den här typ av handling och den var mycket bättre än vad vad vi ngnsin kunde tro att den skulle vara!

(Det finns en föregångare "Den som dräper - 2011" som både mini-serie och film fast med mera kända skådisar såsom  Lars Mikkelsen och Jacob Cedergren)
Den frigående fortsättningen några år senare går under samlingsnamnet "Den som dräper - mörkret".
Det finns i bloggandets stund två säsonger med 8 delar i vardera säsong från 2019 och 2021  och en 3:e säsong är på väg under 2023.

Jag kan absolut inte gå in på djupet av handlingen utan att avslöja eller ta bort spänningen, men den röda tråden är dock utan tvivel drivmedlet eller törsten efter att få döda i de bägge här.
Mycket välgjord som gör att man steg för steg växer sig in i serien samtidigt som spänningen gradvis växer. 
Överraskande bra med spännande intressanta vinklingar! Nordisk krim-serie på hög nivå!

Jag läste en blogg om serien och av vad jag förstod var det av någon som inte brukar se den här genren eller har som favorit, men jag reagerade på att den trodde att de som gillar och ofta ser den här genren skulle föredra första säsongen bättre än tvåan, själv tyckte HEN att tvåan var bäst för ettan var ngt rörig.
Det är möjligt att ettan var rörig men som sagt välgjord och det röriga var en välgjord handling. Det är skillnad på rörigt om det inte finns ngt sammanhang och det fanns det här!
 Vi ser just nu på tvåan och också den börjar bli minst lika spännande som den förra. Något enklare och rakare men ändå lika bra med en helt annan handling! Så hittills håller bägge måttet!
 Jag kan ändå förstå om ngn som gillar ren action kan tycka lite gäääsp! ibland om denna genre precis som vice versa gäspar åt en simpel action kanske.

Vi har nyligen betat av "DET SOM GÖMS I SNÖ", "HEDER", sista säsongen  "GÅSMAMMAN" och "ADVOKATEN". De var alla jätte-bra!


.......



FRUKOST gene tunnbröd fibervarianten LUNCH pastejmacka & fruktbricka
FREDAGENS MIDDAG blodpudding med lingonsylt och ett glas standardmjölk
Dystert ute i mörkret och lägg till även lite regn... men en skön tur ändå.
Senare blir det kanske lite mys i mörkret fast då inomhus vid TV:n!


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥