tisdag, februari 14, 2023

VECKA 7 VALENTINE'S DAY💘Lady and the Tramp:

bLOGGINLÄGG Om privata ting som delas ut med distans... och att gifta sig två ggr med samma person...


Lady och Lufsen upplever gårkvällens vackra skymningsstart /spaghettin och bolognesen från frys ställs in i kyl för upptining.



När jag blev ihop och gift 1990 18 maj (för man kan ju inte gifta sig på norska nationaldagen då ingen av oss har minsta anknytning) med THE GOATLORD (för att hålla distans därav avatar namn och jag själv kort och gott HV diaries)  då blev namnet von BrömSen med ett S, inget som man bryddes sig mer än att det var släktskap med Tomas von Brömssen på tal om då visste jag inte först när vi var på G  även om det i tidigt skede var någon som viskade på jobbet i mitt öra bokstavligt i förbifarten som anade något i ugglorna mellan oss. På sjuttiotalet och heta von var nästan som att svära i kyrkan i vissa kretsar och då vi gifte oss var det närapå som att heta svensson. 



Händelser runt skiftet som nygifta -90...

  VITAMIN

Minns ej om det var som nygift eller sambo men runt skiftet -89-91, så fick jag ett samtal när jag var ensam hemma från en kvinnlig person som glatt och trevligt avslutade sjungandes... "kusinen min vitamin... "  det var ett roligt minne och jag avfärdade med att det kunde vara någon på jobbet - ingen ovanlig humor där att skoja ibland med sina arbetskollegor.


Brev med ett S

En dag fick vi ett brev via brevinkastet men förstod att det var inte till oss utan en annan von BrömSen. Då kände jag inte till att det fanns falska led med von BrömSen och att det finns äkta von BrömSen som inte har patent på SS. efter detta kändes det inte rätt att heta med ett S, men viftade bort detta. Det var THE GOATLORDS farsa från början som aldrig kunde fick ro med detta namn och ville byta och söka patent men fick avslag men att det var okej att plocka bort ett S, lite motvilligt tog han bort S:et.

Jag blev nyfiken på detta brev och vem denne von BrömSen kunde vara och fick se att denne bodde inne i falukorven i ett kvarter snäppet bort. Vi åkte dit och jag sprang snabbt fram till dörren och ringde på. En liten tjej öppnade och pappan dök upp... Jag hann knappt prata färdigt... förens pappan snabbt ryckte till sig brevet ur handa på mig och smällde igen dörren hårt mitt framför nosa på mig... 

Detta blev min första kontakt med falska von Brömsen i omlopp och att det också finns något led...

----------------

Nå slutkläm med två SS

Jag började skriva på nätet von BrömSSEN med två SS mer och mer... och samtidigt hade vi några kopior ur en äldre adelsbok som låg och skräpade om namnet 932 von Brömssen.

Jag började läsa om 932 och insåg plötsligt vilken bakgrund denna har. Jag som haft fascination för barocktid och kostym blev det uppenbart vilken liten guldgruva egentligen, men som funktion idag har det inte... mer än mitt förhållande med och till  THE GOATLORD som är ovillkorligt till över 100% som man knappt kan få uppleva... I detta fall är den så stor att det finns inga ord.

Jag hamnade i en situation som till slut blev outhärdligt. Jag blev utsatt från olika håll och kanter. För att få ro i sinnet blev det skiljsmässa för att få gifta om sig med patent som von BrömSSen, vilket vi hade kunnat gjort från början, men då visste jag inte mycket om namnet som jag vet nu, som sagt efternamn var inte lika viktigt just i denna årgångshärvan nämligen så om jag hette mitt flicknamn eller dubbelt spelade ingen roll. Valet föll så bara... man kan vara efterklok... Vi gifte oss nu 15 maj -08. Valet föll på mitten av maj nu istället och i Alingsås. Det blev en både underbar och minnesvärd dag ut i Alingsås och vi underbart väl mottagna av folk som sprang förbi och av vigselhållaren själv. och vädret kanske gjorde sitt också vindstilla och solsken.

Vi hade kunnat ansökt om patent enbart men efter allt som hänt med tanke på vad som hände var detta det enda raka som kunde lyfta mitt inre för att få sudda bort moln - då jag kände jag att jag knappt kunde andas knappt varken inne eller ute, Det blev en bit framåt också men inte helt då moln finns kvar.


PSYKOLOG

Efter mycket om och men hamnade jag rätt hos en psykolog och vägen dit var något omständig, men  jag var fast beslutsam med vad jag ville och inte med mitt mående. Först närhälsan som måste ha försäkringskassan med sig,  eftersom arbetet motarbetade mig att få gå hos arbetets hälsa. Med försäkringskassans hjälp och härefter hade jag jätte-stor tur att ha med folk som jag hade förtroende för  och nu även med fackets hjälp fick jag bra hjälp hos arbetets hälsa till slut ändå.... arbetsgivaren blev överkörda från början till slut på alla plan och av alla som var med mig! 

Hos arbetets hälsa hade jag stor tur att ha mycket bra och kunnig person som jag hade stort förtroende för som hjälpte mig stort och kom till den slutsats att jag måste ha mera hjälp för deras kunskap var begränsad och med tanke hur lång tid jag fått gå utan hjälp Så hamnade jag hos rätt psykolog.... Det räckte med några samtal som låg fördelade inplanerat... bl a lärde jag mig skillnad på det som kom utifrån och det som var mitt egna inre. 

För det första att slippa jobbet och vara fri med min make var det första steget och bästa!!! Sedan har jag gått vidare och arbetat med mig själv med det lilla psykologen hjälpte mig på traven med och för att hård-dra det hela hamnade jag nu till det yttersta stadiet att bokstavligt vara utsatt från alla håll och kanter nu också utanför hemmet - fast bara i form av bromsklossar som gjorde att min inre rehab tog längre tid än nödvändigt.    


.... som sagts tidigare startade jag bloggat för att på mitt vis skriva av mig skiten och nu när den skiten fallit av min rygg skriver jag ändå.

Har jag tagit lärdom? Nä, men all LÄRDOM jag fått från skola, jobb, fritid, böcker, så väl musik, film och serie FICK JAG ANVÄNDNING FÖR och min make som stöd. Vi kompletterar och kompletterade mer än ord!



FRUKOST GENE fibertunnbröd LUNCH pastejmacka & fruktbricka
TISDAGENS MIDDAG spaghetti Bolognese tulpaner och en väntande SEMLA

Gårdagens solsken / Valentinesdagen i all ära de två sista bilder - rosa sittdyna och Asterix. Milt väder utan solsken!





♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥