onsdag, mars 30, 2011

SURABAYA JOHNNY:


Originalet:
Ur musikalen Happy End (1929)

Text: Bertolt Brecht
Musik: Kurt Weill
Imperiet - Sura Baya Johnny (Live Orionteatern 1985)

Surabaya Johnny - Pugh Rogefeldt

K.Weill-B.Brecht. Surabaya Johnny from Happy end, 1929

Thåström feat. Pugh Rogerfeldt & Eldkvarn - Surabaya Johnny

Lite RadioSnack:VÄDRET: vindstilla, sol och ca +7

1.
//Jag lyssnade på radion där någon ironiskt undrade över sin far som gått bort; om fadern förlorade tid genom sommartid??? (fadern gick bort något år just vid sommartid nämligen)
Ganska kul och en förvånad programledare som skrattade till lite...

Vitsen var egentligen att denna person inte ville ha sommartid här utan tyckte den var mera välbehövlig i de länder som har svarta nätter.


Visst, sommartid kan vara lite jobbig, men ljuset är väl ändå bonusen och speciellt Septembermånad... känns ändå som att sommaren blir längre i slutändan.//


2.
//En annan person "a" ringde in och tyckte att det är sådan dubbelmoral här; såsom herr Juholt som håller undan uppgiften om att hans flickvän är bedragerska. Och innan var det Mona Sahlin som hade "lånat" ur statskassan... och mutor inom kommuner...

Det blev en debatt i detta fall för det ringde in en person "b" som tyckte att hur länge skall man sona för sina straff i andras ögon, livet ut???

"a" ansåg att här handlar det om politiker och att "a" menade att han pratade om mera ärlighet och att Juholt var bara ett exempel.

2 st olika syn där bägge vidhöll sin ståndpunkt och går isär. "a" som tycker att särbo inte redan borde sitta med Juholt i offentligheten... osv...


Tja... jag kan bara citera "vem fan kan man lita på" ~ HOOLA BANDOOLA BAND//3.
//En person ville ha folkomröstningar om allt och att det är folket som skall få göra sin röst hörd i en demokrati och att detta har man i bl a Österrike och Schweiz. Personen visade sig tillhöra medborgarrättpartiet.

Jag skulle då inte orka rösta sååå ofta... Det är besvärligt redan nu...//
~~~~~~~~~~~~~~~

MUSIK: 

Tjing:


Det här är ju tidigt för att vara mig. Jag passar på att göra en blogg medans jag tar en slurk av kaffet, liksom det första jag gör å frukost? Den skippar jag alltid... nyttigt???


Tjing, nu skall jag iväg,

//Harriet

I mitten på veckan; Onsdag:Filmkväll blev det igen trots att vi skall upp tidigt, kanske somnar vi snabbare och sover godare?En jättekaka med en stor kopp Te till en spännande men en smårolig film trots att den inte är en komedi utan ett polisdrama.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

FILM:
Bad Lieutenant port of call New Orleans (2009)

Känd regissör: Werner Herzog (Tyskland)♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥