tisdag, februari 24, 2009

Krofov eller Krafe

... finns att äta vid ett speciellt bageri som är ett äldre bageri som finns kvar sedan ursprunget med samma utseende, där de också har en stor nybyggd kafeteria och restaurang... Det ligger mot kustremsan vid platsen Trojane... Bilderna är tagna från nätet... Trojane hemsida på engelska

MATTIAS dagen ~ Fettisdagen

... inföll i år på Mattiasdagen... Runt denna dagen är det också något gammalt folkligt ordspråk i Slovenien, som säger; har det varit mycket och snö is innan denna dagen då kommer därefter våren snabbare. Min pappa sade med dagens klimat stämmer detta inte riktigt idag, så dessa riktlinjer får man ta med en nypa salt... Så har min pappa haft namnsdag och en anhörig från Slovenien ringde och önskade honom grattis... I dag Semladagen i Sverige. Vilket ingen av oss tänkte på, men eftersom farsan fick ett samtal från Slovenien klingade en slant ned... Det lustiga är att jag inte hade kameran med mig när vi blev bjudna på en festligare middag - någon form av slottsstek med champinjoner och rotmos med sallad och en tårta från Nöjds konditori som var ruskigt smaskig , med chokladmassa inuti, krossad maräng och någon grädde översta lagret rosa marsipan, mandelmassa, med dekor, vindruvor, jordgubbar. Denna sort var ny för mig, lustigt nr2; min mamma har ont av nötter och undviker denna form därför är hon inte så förtjust i mandelmassa och pappa gillar inte semla pågrund av mandelmasan, men han gillar surströmming:) Jag och Gert gillar ju semla, men tårtan hade ett tunt lager ovanpå med rosa marsipanmassa, så det kunde plockas bort för deras del då.

... Måndag har passerat...

Annars så har vi naturligvis laddat ned Oscarsgalan:) Och såg igår sent på kvällningen del 1 - ankommande med klädsel - Kommentarer: årets hittills på länge med smakfull klädsel eller färgtoning. Ingen som vi kan välja ut som mindre smakfullt eller bäst smakfullt. Nästa del 2- Oscarsgalans prisutdelning blir senare ikväll då... "the Duchess" eller liknande som jag såg på del 1 ett snabbklipp av verkar högintressant.

Status idag: oss- vi - paret

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥