torsdag, mars 08, 2012

Nattbloggen + recept + film:

 (Nellie har bra avföring igen)

ONSDAGENS MÅLTID: dillkött och kokt potatis, efter Per Morbergs Recept och med någon liten småändring av mig.

RECEPT: (som kräver att man står vid spisen)
rapsolja/klick milda, smått skuren purjolök + 2 st gul lök, som puttras med en köttbuljongtärning+ en grönsaksbuljongtärning, smått skurna grytbitar som kokas upp för att snabbt sänkas på mindre värme en bra stund, sedan  2-3 st skalade/skivade morötter, ca 1/2 dl-1dl vatten, som kokas upp och som snabbt sänks till lägre värme och puttras, till sist hälls 2-3 dl vispgrädden och ca 2-3 msk mjölet som blandas och sedan höjs värmen för att sänkas och puttras en liten stund och därefter slängs den 1-3 msk frysta dillen i, några vitpepparkorn 5-10 st,  4-6st lagerblad, 1 tsk -3 msk äppelcidervinäger beroende på hur skarp vinägersmak man vill ha... till sist ärtor och spisen stängs av och det rörs försiktigt om och får stå och dra.

Under tiden som potatisen är klar hälls vattnet ur och står kvar på spisen och återvinner värmen från spisen. (här skalas och delas potatisen i halvor när de kokas utan smaksättning)

Citronvatten där hållbarheten på de skalade citronhalvorna är ca 14 dagar.

Kaffe på detta:)


VÄDERLEK: -1, vindstilla, dimma och ett snötäckeJag är nyduschad och lite klabbig i ansiktet.... lite aco varor från apotek och clearasil från Ica.

NattaKäket: TE och koktskinka på macka, tomat och grön paprika underst och lite fårost som jag får lov att äta helt självt./ äppelkaksbit + jordgubbsyoghurt/mild naturell yoghurtGOD NATT, nu skall jag hoppa in i slafen,
//HV~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
FILM:  *bra film i enkel miljö* 

BABYCALL (2011) svensk/norsk film drama/mysterium♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥