torsdag, november 10, 2011

Mårtens Afton del 2:

VÄDRET:  ca +4, vindstilla med klar himmel

Mårtens Aftons Måltid (förrätt + varmrätt + efterrätt): 

2 st morötter skuren i bitar och skalad ;)
Ugnsinbakad gås i marinad, creme fraiche sås och ris
Äppelkaksbit och kaffe









 




Ett enda fel som jag gjorde var att efter 2,5 timman skulle jag ha vänt på gåsen och haft den på samma värme mellan 30min - 1tim.
Sååå nu vet jag detta dååå.

Men nu åts det av den helt färdiga halvan för att imorgon äta andra halvan då och då skall de gräddas i ugnen igen någon timma.

Förövrigt smakade det gott för gås är inget som man äter ofta av och mätt blev man juh:)

(Jag lagar , vi äter och Gert diskar)

























Så här kan våran nybäddade säng se ut om det är Gert som bäddat denna... en annan variant och bra den med.


 En skööön tur ute... gjorde susen.






Väl hemma igen med koppen kaffe... 
Imorgon är det Mårtensdagen och då blir det lite gåsrester med någon bild på detta.

//HV

Förresten svaret från " gynekologiska cellprovstagningen" kom idag och allt var bara BRA.
  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK: Amaranthe (2011)












 


MårtensAfton:















 Gert tog några kort på mig, men så föll valet istället på oss:)

Maten:) och det dukade bordet och gäster och vi är redo med gässen... och dessutom vädret,
//HV




NattBloggen; Mårtens Afton i sikte och även gåsen:

När jag äntligen blev klar med allt tog jag bort lacket med aceton och satte på favoritnagellacket ISADORA mulberry wine och nyduschad är jag dååå ocksååå...
Jag kommer inte använda uttrycket " ett "JAG" " mera här i bloggen då Gert gav mig ett bra skäl -  för då insåg jag att detta kan faktiskt misstolkas fullständigt.


Med tanke på att jag hålli igång heldagen/kvällen /natten, sååå dammsög jag  hela lägenheten innan vi åkte ut förut....

Pussst och stööön och suck*... och  nu kan jag pusta ut.




































Så här blev gåsen efter 2,5 tim. och imorgon skall gåsen flyttas över till en annan form och på marinaden blir det en enkel creme fraiche sås imorgon och till detta ris...


















När gåsen var färdig efter 2,5 tim... då satte jag igång med äppelkaka.

Recept: 4 dl havregryn, 4 dl mjöl, 3 dl vispgrädde, 2 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver och 150 gr milda, 150 - 200 gram ljus Sirap. Gräddas i ugn på 175 grader ca 45 min.
















När äppelkakan är färdig då åker gåsen in i ugnen med folie på för förvaring tills imorgon.

















 





NattaKäket: ost/skinkmacka och Te:


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MUSIK:






















♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥