lördag, mars 30, 2013

PÅSKAFTON del 2:
PåskAfton startar redan ute på gatan.
Mycket bilar längs gatan & Många gäster längs gatan :)
En gata som är populär kanske...


Jyckarna i samlad trupp.... och här anländer bloggerskan helt självt och med jyckar omkring mig.PåskAfton startar med ett klirrande av att något kanske ramlat i golvet och några fula ord med muttrande. Det visar sig att "någon"ställt spisen på det högsta för att värma en mini keramikkastrull. Denna spricker och intill står köttbullar.
Jag spolar av köttbullarna i vatten och "någon" ger mig en skål att lägga dessa i.

Sedan var det dags att plocka från påskbordet. Jag är den enda existensiella som gillar senapssill. När jag plockat åt mig utav det jag vill ha är det dags att fylla på glaset med "påskmust", då förstår jag att jag fyllt på fel glas. Detta glas är ett prydnadsglas som man har ljus i, men detta blev "glömt". Iallafall slängdes musten då glaset hade lite damm på botten.
Till slut hittade jag mitt rätta glas, som också hade hals fast något mindre sådant.

Någon liten påskgodisbit+marsipanPåskKärring blev vi bjudna på till kaffe och TV. Lite senare blev det varsin tårtbit från NÖJDS.SE  med en jordgubbe och sista kaffekoppen.
Vid en viss tidpunkt startades det ett hejdundrande fyrverkerifest här och var. Ett var väldigt nära nämligen. Jag fick springa ut och titta till jyckarna, men det gick bra tillväga ingen mobbingterror utan normal fyrvrkerisalva. Jag kunde lugnt andas ut och gå in igen.
Sedan var det dags för oss att ta sig hemåt. Knappt några bilar.


Min munkjacka med Les Toil motiv på... inte så dumt.


Med sig hem fick vi varsin nattamacka som vi ännu inte intagit. Det blir om en stund till Te och den ergonomiska vilan framför TV i hobbyrummet omgiven av förhoppningsvis jyckarna. Nu är de väldigt trötta efter denna PåskAfton, så det får bli som det blir med detta.

God påskmat och nu ut ur PC för senare återseende,

PÅSKAFTON:
Man väcktes av en gnälligt ylande pigg Zorro strax efter 9-tiden. Jag steg då ur bädden gick på toan och en Zorro som földe efter... någon liten klapp, sedan klev jag in i bädden igen och somnade gott.

Kl 13.00 vaknade jag och steg då ur bädden direkt och klädde mig. Jag valde den sjömans röd/vit randiga tunikan. Jag tog några borsttag om håret utvändigt och även invändigt, sedan klart.
Varken tofs eller håruppsättning idag.

Zorro och alla jyckarna tar sig en djupare vila, sedan jag steg ur bädden idag. Ibland hör man dörrar eller någon som slår igen en portdörr. Förövrigt ganska tyst dag, väldigt få bilar i rörelse.

Strax iväg,
Hej så länge...

  ::::::::::::::
"conditioner för volym" via apoteket.se har gett resultat, nästa procedur tror jag tar i April, för min del skall jag använda denna endast en gång i månaden.
DirektLänk:  Lernberger Stafsing Conditioner (balsam-volym)
Just nu:159,20 kr
Ord.pris 199 spänn
Rabatten vet jag inte om det gäller alla för jag är pluskund.LångFredagen::


LÅNGFREDAGENS MÅLTID: /PåskJanssons/skål med sallad/CitronVatten/

PÅSKJANSSONS recept 
  • Smörjer en ugnsform med rapsolja och sedan ströbröd på detta
  • Skalar och kokar potatisen delad i halvor. Potatisen fördelas försiktigt på botten av ugnsformen med gaffel. Spara någon potatis för översta lagret.
  • Strö lite sröbröd över potatisen.
  • Stek skuren gul lök och purjolök, som fördelas över ströbrödet. Ca 1 kryddmått salt.
  • Häll ut spadet från ansjovisen och fördela ansjovisen över löken och purjon.
  • Smula lite lätt överst av den sista potatisen och strö lite lätt ströböd över och till sist ca 5dl grädde (ej mager).
 

Gräddas i ugn på 175grader ca 1 timma och till sist ta ut PåskJansson och lägg gratängost överst. Stäng av spisen och låt Påskjanssons vara i ugnen så att osten smältes sakta ca 30 min.

SALLAD MED BULGURRÖRA
ca 4pers.

  • Koka upp lite vatten - lägg i ca 1 dl bulgur. Låt denna sedan stå och svälla.
  • Stek (raps + milda margarin) en bit röd lök+grönpaprika+tomat. Blanda sedan i kidneybönör utan spadet och sedan den färdiga bulguren.
  • I en skål: äpple bit-rå grön paprika-päronbi- rå tomatt-lite isbergssallad (sköljd)-sista biten av rå röd lök-pressgurka-riven morot-på med bulgurröran
  • (fetaost) Ja oliverna skippade jag.
Dukat LångFredagsBord.


Jyckarnas skålar och de fick sedan !msk var av PåskJanssons.


Fin hundkasse med en jättehandduk åt jyckarna i denna. Lättare att plocka fram.PÅSKSTÄMNING:
Till sist en skön promenad: /SOL/vindstilla/ +5 och just nu -1 inför natten... Jag släpper ut håret för nu skall vi vara hemma och min pyjamas är på:Strax den rgonomiska vilan i min reclinerfåtölj framför TV i hobbyrummet. Kaffe fortfarande som gäller ännu...
Te får vi se om det blir sedan då och vi har precis intagit med ett snittat bröd den sista PåskJanssons. Kanske något godis... nu i påsktiderna...
Någon börjar bli otålig...
GLAD PÅSK!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥