torsdag, september 08, 2011

Dag 2... hmmm... Torsd:

Det fortsätter dååå... fast en aning mera än detta, sååå jag var ändå återhållsam med bilden inställd på digital närbild;)


Nellie och Titti förut under tidiga dagen...

Legymiterat ris; brysselkål och morötter

Salladen idag blev godare: 1 st äpple skalad och hackad, liksom 1 st mycket liten gul lök och 2-3 st tomat: lite vatten, lite olivolja, lite äppelcidervinäger, lite salt och vitpeppar blandades i en bunke och fördelades ut i skålarna...
Legymiterat ris och ugnskarré i hackad lök och några champinjoner... tror det var i olivolja på botten av ugnsformen idag.
Kryddat kött: lite av "kina mushroom soy" användes här. Det gamla originalet... ;) lite av mild malen paprika, lite av malen svartpeppar och salt...

Äppelkakan:


5 st skalade skivade äpplen  med kanel överst på botten med lite olivolja denna gången...

I en bunke blandas : 3oo gr havregryn - 300gr mjöl - 300 gr sirap, 3 dl vispgrädde, 2 tsk bakpulver, 2 tsk vanillinsocker

Smeten duttas på äpplena eller hälles över skiten:)  gräddas på 175 grader i ca 45 min - 1 tim.Jag har tagit korten för bloggen idag med timer på mig själv och lite skillnad syns det väl för 17...  för det har varit en mycket häktisk dag, som flöt fort... och rent själsligt känner jag mig oxå som en VÅLNAD:

För första gången som jag vart på en riktig salong med hela kittet och hyffsat pris ändå... och resultatet blev mycket bra. Hundarna är väldigt trötta och speciellt Zorro. Han låg och med ett vakande öga i hallen på vad jag sysslade med och det var att kolla upp garderoben och så... t. ex  flytta på något klädesplagg som hamnat fel, men framförallt för att plocka fram mina vinter tubsjalar.


Nedan i bild syns det inte att Zorro är smått trimmad och badad. Men kanske i morgon blir det någon bättre bild.


När jag var klar med mitt, sååå har Zorro slocknat och sover gott på en annan upphittad plats... Zorro tycker inte om detta med kort och det med stort utropstecken!


Förövrigt har alla de tre jyckarna intagit samma rum och kopplar av och sover och vilar och...


Vaknat till klocka idag... och en mindre promenad hanns med + akvarie rengöringen som jag behövde endast liten hjälp för... skööönt detta... och strax blir det en dusch och bada av mig skiten... sååå jag känner mig en anings lite piggare... kaffekoppen var bara början.


//Harriet
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥