lördag, juli 02, 2022

Lagom värme & bolognese:


Lagade till en väldigt god och  lyckad bolognese och till detta blev det en fusilli fullkornspasta som låg i skafferiet. 
Ingen som helst vitlök i!
 
Jag startade med lite rapsolja sedan hackad lök och stjälkselleri med två lagerblad, därefter blandfärs med salt och malen svartpeppar även malen paprika... pudrade på lite med mejram, oregano och basilika... senare blev det även lite kalvonfond - touch of taste BONG. Plockar ur lagerbladen.
 Därefter i med riven morot, riven persiljerot och lite riven kål och 1 msk Quinoa.
 Till sist hackade jag i jättegoda tomater som jag fått tag på i alla dess färger såsom gul, orange och vanligt röd.
Låter det hela puttra och i med ca 1 msk - 0.5 dl vatten.
Allra sist i med lite ketchup och tomatpuré!
Ungefär ngt sådant gick det till när jag lagade till denna Bolognese. 
FRUKOST gene original
LUNCH pastejmacka (bröd= frökusar min favorit / pastej= arbogas) & fruktbricka - denna gång med en halv dubbelnougat
LÖRDAGENS middag hemlagad från grunden BOLOGNESE med fusilli fullkornspasta

go' morron, en nyvaken AsteriX!
Blåshålan bjuder alltid på vacker vy!
 Förövrigt bjöd blåshålan på lagom med värme! 
En skön tur idag utan ryggsäck eller annat... ca 1tim 30 min

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥