onsdag, mars 03, 2010

KvällsBloggen:

... att få skriva av sig lite och sådant där...

... nu skall jag in i badet...

... tja, lite gladare...

... lite gladare av att Gert ställer upp med foto till blogg i dusch:)

... byte av klädsel i samband med nattsärk eller hemmasärken.

... håret skall nu torkas... och innan jag påbörjar bloggen säger både jag och Gert några sanningar om varandra... till slut får jag ett råd... och nu råder enbart en tystnad och en skönare sådan och något lugnare.

... håret torkat... och Gert meddelar att detta är nu absoluta sista bilden och att han känner sig trött och jag med... en del kan tyckas självutlämnande på sitt vis, men ändå inte. Så nu lämnar även jag bloggen och nu är det imorgon man får ladda sin sista batterier inför... ja, för det är jobbigt.

... i mitten av veckan:

Alldeles nyss ringde ett 031 nummer... och jag sa bara till Gert:- tar du detta? Gert svarar:Näää, bättre att du tar det... Jag tog samtalet och kort och gott: Hattie lite misstänksamt och tveksamt, men ändå säker... och på lite gott humör: Heeeejsan... I andra änden av luren: Jag söker Harriet Marianne... Hattie: Och vad vill du henne? (något liknande) I andra änden: Jooo, det är så här att vi... kan du gå in på sidan drogfri.nu (eller liknande) Hattie: Nääää, jag tar ingenting per telefon (eller liknande) I andra änden: Nej, jasså inte det... Hattie: Näääää... och lade då på luren. ************************** Och nu blir det en hemkörning/pizzabudet fram till dörren... vi är sugna på något att äta... Och valet faller på: 2 st. Cannibale: skinka, köttfärs, lök,paprika och färska tomater... Det är duschning för mig som gäller nu ikväll snart. Och soppan som är kvar blir till imorgon bittida... Och imorgon hårda puckar eller väldigt mycket jobbig grejjj och dag att ta sig för och igenom...

FORD C-MAX

... inga skattemärken och skattefribil i 5år miljövänlig... och går på ren bensin och ethanol... fast så klart inte blandat. Låg bränsleförbrukning... Stolen är som en massage för både kropp och själ och rymlig inuti och bra pris och hundarna får plats... ... och vi passade på snabbt när det var reducerat pris och vi ville bli av med Renault Scénic som vi tröttnat på... känns som skrotbil redan... nya tider. ... och denna var en av de sista... två var kvar, men om dom är kvar vete 17. Vi fick bra hjälp och visning, men ändå när vi tänkte öppna motorhuven hade vi bägge glömt av var den lilla extra knicket var för att öppna... så dettta återstår för Gert att ta reda på och detta tyckte han var pinsamt. Nä, absolut inte tycker jag... alla gör fel och alla kan glömma. Jag skall fylla på spolarvätskan nämligen och kolla detta och olja och så... för Gert. Kul, men det där med motorhuven var trist, men sådant som händer när man byter märke små skillnader och sådant... Annars är Gert den perfekte föraren (a perfect stranger). Därför tycker jag att han kan göra detta jobbet varför skall jag engagera mig i något som jag är halvhjärtat intresserad av... och dessutom går jag på "" och är inte helt ren... där jag heller inte får lov att köra... men det bekommer mig inte det minsta... Det räcker med en skön och härlig rymlig bil och det känns också att man bytt upp sig och vi har skaffat på Mekonomen "Ford" som nyckelring. Och detta var Gerts bilförslag helt och hållet och jag nappade så klart på ett bra erbjudande och suverän bil... Och denna bil är tillverkad i Frankfurt, Tyskland.

KäkBloggen:

Spaghettisoppa med fisk

Slovensk spaghetti gjord för soppor rena eller grumliga eller grytor... Passande vatten mängd fiskbuljong, eftersom det är fisk, smaksak där men eftersom det är fisk...sååå. En halva parika en lök 3 mindre mörötter rivna ett paket fryst torsk från frysdisk 400gram lägges i hela Kryddor som smaksättning: mild paprikapulver (lite) malen svartpeparr (lite) salt (lite)

kokas upp och sedan på svag värme en längre tid... sedan blandas soppan för fiskens skull beroende hur lite eller mycket storleken skall vara... och puttrar åter på svag värme...

OCH VÄDRET: härligt med sol +1, men med is snö vatten... slask har det inte blivit iallafall och detta får man juh vara glad över.

MUSIK:

NYSKAPANDE OCH TAJTARE OM NÅGOT: Slipknot

SLIPKNOT: tema;samlingsalbum

GRYM!

MUSIK: tema; beyond the valley of the murderdolls

Gert satte på denna nedladdade sak och grym är bara förnamnet: Passande, eller hur för hur jag känner mig, Gert har så rätt där...

Morgon Post: tema; seriöst part 2:

VILKEN PENSIONSTYP ÄR DU?
Bra att veta för den som inte ens börjat:) Kvinnor: flitiga Fia. Män: två val Kul att veta att människan inte är mer individuellare än så... eller karaktärmatisk... livet är enkelt kort och gott, annars petas du bort?

FÖRBÄTTRAD KLIMAT FÖR KVINNOR:

Hur många chefsposter finns det? Och hur många kvinnor är detta? ALLA ANDRA KVINNOR ÄR BORTRÄKNADE... livet är fantastiskt att veta att man är en skit...

Morgon Post: tema; seriöst part 1:

Jag är vaken annars skulle inte jag sitta här. Posten damp ned i brevlådan nyligen, för det mesta brukar Gert hinna före, men idag tog jag denna, kanske tur? För det var "NYHETSPOSTEN" och denna försvann helt ärligt och uppriktigt direkt ned i sopppåsen... ja, snabbkoll först så att det inte ligger något inuti... Jag kunde inte låta bli att ta med denna artikel på blivande gemål... som hamnar på frimärke. För den som kanske vill ha ett frimärke på vägg, eller låda eller posta denna till någon;)

OCH ÅTER IGEN, ADELN STÅR UTANFÖR MONARKIN!!!

Facklig tidning ST, brukar också dimpa ned bland soporna... men ST:s utskick via mejl läses och den är inte så lång och är baserad på ren fakta och information och dessutom tar de upp frågor som just de är intresserade av... och ibland är det något ämne som berör mig eller som intresserar mig och då läser jag annars åker den direkt till PC papperskorg. I och med det att den inte är för lång gör att man snabbt ögnar igenom denna och då ser man om det är något som passar eller inte och är det något, då får den ligga på PC skrivbordet ett tag till innan denna slängs. Just mejlutskicket är toppen och att kunna veta vad som händer globalt är intressant och vilka frågor man jobbar med. Och att våran LISA finns med och vilka göromål hon har... just nu ledamot. Som facklig representant måste jag säga hon är toppen för här råder öppen dialog. Och att hon gör det hon är till för. Nog om reklam för facklig organisation utan nu åter till ämnet NYHETSPOSTEN:

Jag fastnade för denna artikel när jag skulle plåta informationen och jag kunde bara inte låta bli denna... MILJÖKÄMPEN SOM GÅR PÅ REN STYRKA:

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥