söndag, september 21, 2008

MUSIK

METALLICA
Efter flera lyssningar på Metallicas nya "Death Magnetic" så är den ljummen från min sida. Det känns som herrarna fortfarande lever kvar i någon sorts gammal tro som "Thrash-erövrarna". Den är inte dålig, men den är liksom mera likgiltig om man säger så. 3/5 Omslaget är ganska trist liksom albumtiteln. 2/5

MOTÖRHEAD
Efter många års lyssningar på Motörheads plattor och dessutom sett dom flera gånger live som de allra flesta gjort, så är detta ännu ett bandsläpp "Motörizer", som är som väntat i Motörheads anda. Men jag gillar den på något vis ändå. 3/5 Omslaget verkar iallafall väldigt välgenomarbetad och gjort som ett vapen. Väldigt stilrent! 5/5

Monicas äppelkaka

Efter maten... tja... någon timma senare då... blev det mammas äppelpaj med gammeldag-grädd-vaniljglass med Megadeth-kaffe till... härligt och till detta "Snobbar som jobbar", jorå:) Ganska festlig helg denna gång... ibland får man unna sig något.

SöndagsMiddag på tu man hand...

Det blev en härlig sovmorgon, då man lagt av telefonen. Vid kl 11.30 gick vi upp och tog det lugnt och sedan standard frukost med fil och en macka till. Runt 13-tiden gick jag ensam ut med våra 4 jyckar och det blev en härlig promenad med härligt höstväder idag också. Jag höll alla hundarna väl kopplade idag eftersom det var mycket folk ute och i rörelse. Jag gick ända upp till Getryggen och sedan hemåt. jag sket i att gå ända ut till Långvattnet. Jag var hemma strax innan kl 15.00, då satte jag in i ugnen i en form: flytande milda på botten, sedan Creme Fraiche, sedan smulade jag en fiskbuljong över detta och fortsatte sedan med frysta spenatkulor utplacerade lite här och var och till sist lade jag överst laxbitar. Ca 1 timma var detta i ugnen och när dettta var klart, först då tog jag fram en kastrull på spisen och kokade upp vatten och lade sedan i färskpastan "Linguine" 300 gram några minuter. Till detta drack vi citronvatten och efter detta fick hundarna sin mat med lite rå köttfärs och hundfoder + lite rester från maten. Jag bytte samtidigt ut hundarnas vattenskålar mot färskt vatten, så de kan dricka gott vatten efter sin måltid och alla åt bra och snabbt och nu sover de! Maten idag var smaskens och eloge till mig som lagat mat ännu en dag och fått mitt humör tillbaks och orken har kommit tillbaks, min svaghet har minskats... och en stor eloge till Gert som gör framsteg hela tiden.

Ätten von Brömssen nr: 932

von Brömssen är ett gammalt svenskt adelsätt sedan 1678, som genom ett gott renommé ute i krig blev ärad titeln. Men släktet åkte sedan över till Lettland och blev borgmästare där. Ätten von Brömssen finns med i den Svenska Adelskalendern.
VAPENSKÖLDEN

ALRIK VILHELM VON BRÖMSSEN

Junis & Alrik
Junis Vendela? Vem var det? Svar: Gerts mor ~ min svärmor Junis Vendela var utbildad barnsköterska och jobbade en hel del i Stockholm på bl a Djurgården, där hon bl a sett kändisar; såsom Ingrid Bergman och Greta Garbo . När Junis kom till Göteborg sysslade hon istället mycket med att sy kläder och gjorde egna mönster. Junis kom från Halland. Alrik Vilhelm von Brömssen? Vem var det? Svar: Gerts far ~ min svärfar Alrik var konstnär och gjorde tavlor på beställning, därför finns det bara ett visst antal kvar här efter honom. de tavlorna har också kommit till nytta påsåvis att de pryder mina föräldrars väggar. Men de som finns kvar är iallafall tillräckligt fantastiska och ur njutnings synvinkel också underbara. Så jag lägger ut några bilder på några utav tavlorna...

DAPHNE DU MAURIER


Min absoluta favoritförfattarinna genom tiderna! Daphnne räknas som en brittisk författarinna och hon föddes i London, England och dog också i England, StorBritannien. Och mina absoluta favoritböcker som jag läst med henne är: Rebecka Jamaica Inn Lady Dona Kusin Rachel Dessutom älskar jag även filmatiseringen av hennes böcker, som bl a Alfred Hitchcock gjort: Rebecka & Jamaica Inn... och just Rebecka sägs ha inspirerat Alfred Hitchcock till att göra filmatiseringen "Fåglarna".

ANDERS ZORN

När jag ändå är igång med konstnärer och tavlor så måste jag passa på att nämna Anders Zorn, Sveriges mest internationellt kända konstnär genom tiderna. Anders Zorn föddes i Mora, Dalarna. Och han anlitades flitigt även i USA som porträtt målare av bl a presidenter och folk i sociteten. Mamman var svensk och pappan kom från Bayern, Tyskland. Anders Zorn dog på Mora lasarett och Anders Zorn är också begravd på gamla kyrkogården i Mora. Här är ett litet urval av Anders Zorns tavlor också de är underbara!

CLAUDE MONET

Claude Monet är ytterligare en favoritkonstnär, som kom från Paris, Frankrike, och räknas som en pionjär till impressionismen. Monets tavla Impression, soleil levant (1872), som skildrar ett La Havrelandskap, gav namnet till den då nya rörelsen. Kolla bilderna också denna konst är väldigt speciell.

VINCENT VAN GOGH


Visst sjutton stänker mitt självporträtt av inspiration och känslan från Van Gogh, även om den är gjord med hjälp av ett bildprogram på min dator, såsom modern teknik. Men så tillhör juh också Van Gogh den modernare konsten och expressionismens föregångare och Van Gogh var även djupt inspirerad av impressionismen. Van Gogh var förövrigt en nederländsk konstnär, men som dog i Frankrike och är också begravd i Frankrike. Jag har valt ut bara några av Van Goghs tavlor här i bloggen och dom är såååå underbara att man nästan blir sjuk... titta på dom och bara njut.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥