tisdag, oktober 21, 2008

Sockertoppen Morberg

Jag börjar bli som en gammal repris ~ upprepande... ja, det gäller ju Per Morberg igen och chokladbollarna. I och för sig kanske en del tänker om Per Morberg att han är en liten sockertopp, men detta är en annan femma... tanken var mera med tanke på Per Morbergs recept att Per Morberg är svag för sött och socker, men vi har alla våra svagheter och nu äntligen har jag gjort Per Morbergs klassiska chokladbollar och exakt efter Per Morbergs recept med MegadethKaffet i och rullat in dom också i pärlsocker. Vi fick ett hastigt besök här och då var det ju lämpligt med en boll till kaffet och fick samtidigt tipset att man kan frysa in dom, vilket jag också gjorde med resten av chokladbollarna. För jag hade tänkt att ha minifest till Halloween här hos oss med mat och då blir en boll till kaffet kanske passande och sött och bra så att det räcker gott och väl med en:) snål? Äh... fattig. Men maskeringarna skippar vi för vi är istället naturellt tråkiga:)

TISDAG ~ ännu en dag i veckan...

Vädret såg så trist ut idag så jag sket i att ta med mig kamera... skönt utan. Men det var knappt några folk ute mer än en äldre man som sken upp mot mig och replikerade:- Stort ekipage du har:) Förövrigt var det arbetare både kvinnor och män som gick med motorsåg. Och jag såg 2 avhuggna träd... Det har väl inte undgått någon om den gamla nyheten om vandaliseringen i Delsjöterrängerna, där någon/några har sågat in ca någon cm med handsåg i en rund ring om granar(enbart granar) detta ska ha pågått i ca 4-5år... ca 1000 granar och nu måste dessa huggas ned för de dör inom en viss tid och i storm kan dessa välta. Och dessa flera av dessa granar är där jag går bla med hundarna, så dessa granar har man sett i en viss tid... Panerad lax med ris och spenatfraiche
Panerad lax från Lidl till bra pris, man får väl i god tro hoppas på att det var LAX, men den var god och väl godkänd. Ris till detta. Såsen; en cremfraiche blandat med spenatbitar och smulad buljong över och panerad fisk överst... och citron/äppelvatten idag också till... Gert måste dricka mycket mera vanligt vatten nämligen.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥